České hory AKTUÁLNĚ 2019/2020

České hory AKTUÁLNĚ 2019/2020
Skiareál Špindlerův Mlýn.
Autor snímku Asociace horských středisek
SDÍLEJ:

JESENÍKY Hory a doly v Čechách i na Moravě nabízejí pohádkové terény pro milovníky všech zimních dobrodružství. Sníh a led láká nejenom na běžky, sjezdovky a snowboard, ale také na sněžnice nebo ledové lezení.

Jak na to

Průběžně přijímáme informace v diskusi pod tímto článkem nebo emailem redakce@horydoly.cz.

10. dubna

Praděd

Ve skiareálu Figura na Pradědu se znovu lyžuje. Návštěvníci mají používat na vleku rukavice, dodržovat dvoumetrové odstupy a nosit roušky. Kyvadlový autobus z Hvězdy jezdí zdarma. Lyžařské středisko Figura spolu s okolními chatami je těžce zadlužené už několik let.

30. března

Jeseníky

V Jeseníkách jsou ideální podmínky na jarní skitouring.

29. března

Krkonoše

Skialpinisté v Krkonoších se velkém počtu vrhli na jarní sjezdy z Kotle, Studníční a Labské hory. "Tři krnapáci u kapličky nestíhali rozdávat pokuty," glosoval jeden z lyžařů na krkonošských hřebenech.

18. března

Beskydy

Na Lysé hoře v Beskydech skončila lyžařská sezona. 

15. března

Jizerské hory

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta vyzval běžkaře, aby přestali lyžovat v Jizerských horách. Krajský krizový štáb nechal ukončit úpravu běžkařských stop. Zároveň ukončil provoz běžkařských skibusů z Liberce a Jablonce do Bedřichova a také turistického autobusu na Smědavu. Důvodem je strach z číření koronaviru. 

14. března

České a moravské sjezdovky

Všechny tuzemské lyžařské areály byly uzavřeny podle rozhodnutí vlády vedené Andrejem Babišem kvůli šíření koronaviru.

1. března

Špindlerův Mlýn

Po vzoru alpských lyžařských středisek nabídne Skiareál Špindlerův Mlýn ubytování se skipasem zdarma. Novinku plánuje středisko spustit od 16. března ve vybraných hotelech a penzionech. "Po příjezdu do jednoho z vybraných hotelů či penzionů se stačí zaregistrovat nebo mít registraci v našem věrnostním programu GOPASS. Na čipovou kartu následně personál hotelu nahraje příslušný skipas, díky které si mohou užívat neomezeně všechny naše lanovky a sjezdovky. Tímto krokem se snažíme našim návštěvníkům přiblížit skvělé jarní lyžování za co nejdostupnějších podmínek," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že skipas zdarma získají hosté za každý ubytovací den, minimálně však na dvě noci.

Skiareál Špindlerův Mlýn.  

29. února

Beskydy

Zimní sezona ve ski areálu Razula vrcholí. Návrat mrazivých teplot zlepšil podmínky na sjezdovkách, kde leží 40 centimetrů kvalitního sněhu, a předpověď počasí na příští dny slibuje další zlepšení. "Díky mrazům jsme mohli v týdnu opět chvíli zasněžovat, v noci na čtvrtek přibyla trocha přírodního sněhu a v pátek čekáme větší sněhovou nadílku. Zájem lyžařů sice postupně slábne, mnozí už vyrážejí na kolo, ale ti, co si přijedou zalyžovat, si chválí opravdu kvalitní jarní lyžování. Určitě ještě není na místě uklízet lyže do sklepa," láká lyžaře Lukáš Hájko ze Ski areálu Razula.

V sobotu 29. února se bude v areálu konat oblíbené testování skialpů Dynafit na sjezdovce Razula a v neděli 1. března od 13 hodin poslední letošní závod O pohár strašidýlka Razuláka na sjezdovce Horal. Zajímavá podívaná čeká v neděli 1. března lyžaře u sjezdovky Razula: v prostoru vedle svahu se odehraje tradiční hasičská soutěž Zimní železný hasič Velkých Karlovic. Provoz pro lyžaře nebude nijak omezen.

"Příští víkend se jako tečka za sezonou v sobotu 14. března uskuteční tradiční Maškarní lyžovačka na Horalu. V neděli 15. března budeme lyžovat naposledy, pak již sezónu ukončíme, sjezdovky přenecháme sáňkařům a začneme se chystat na jarní úklid a přípravu letních aktivit," dodal ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

22. února

Špindlerův Mlýn

Přestože tomu teploty v nížinách neodpovídají, ve Špindlerově Mlýně je stále opravdová zima a připadl nový sníh. Na více než dvaceti kilometrech sjezdovek ho leží přes půl metru. V provozu je také večerní lyžování na Hromovce. Díky modernímu systému technického zasněžování jsou sjezdovky dokonale upravené. Špindlerův Mlýn bude tento víkend nabitý akcemi. Po roce se vrací Chinese Downhill, při kterém se 200 bikerů v sobotu rozjede hromadně po červené sjezdovce dolů ve snaze být v cíli první. Klidnější povahy zase ocení Snow Show, která se tuto zimu odehrává na motivy Krkonošských pohádek v neděli v 18 hodin.

Skiareál Špindlerův Mlýn.

21. února

Česko

Na českých horách panují podle Asociace horských středisek nejlepší sněhové podmínky letoční zimy. K dnešnímu dni je v provozu 94 % skiareálů a téměř tři čtvrtiny lanovek a vleků. Lyžařům je k dispozici více než 340 kilometrů sjezdovek. Místy napadlo až 20 centimetrů nového sněhu. "Skiareály zaručují velmi dobrou kvalitu dostupných tratí, a to především díky dobré a pravidelné údržbě nového sněhu, který se mísí s technickým,“ informuje Libor Knot z Asociace horských středisek. Zároveň dodává: "Přestože nás po víkendu na českých horách potrápila obleva, uprostřed týdne opět napadlo místy desítky centimetrů nového sněhu. I když to tak z nížiny nevypadá, podmínky na našich horách jsou velmi dobré."

Horský resort Dolní Morava.

Meteoroložka Alena Zárybnická ppotvrzuje: "V posledních dnech napadlo místy až 20 centimetrů nového sněhu. Lyžaři tak mohou aktuálně u většiny středisek očekávat velmi potěšující sněhové podmínky."

Černá hora Janské Lázné.

20. února

Krkonoše

Terex-Janouškova cesta pro běžkaře byla naposledy projetá rolbou v uplynulém víkendu. Dále bude na běžkách přístupná, ale velké stroje na ni už kvůli ochraně přírody až do konce zimní sezony nevyjedou. Široká Terex-Janouškova cesta začíná na silnici u česko-polských hranic mezi Harrachovem a  Jakuszycemi, stoupá na loveckou chatu Alfrédka a víceméně po vrstevnici pokračuje na rozcestí pod Voseckou boudu. Je značená jako cyklostezka K2, částečně je na zimu vyznačena tyčemi a celých 12 kilometrů má asfaltový povrch. Název nese po buldozeru francouzské výroby Terex, který cestu na konci 70. let 20. století stavěl, a Oldřichu Janouškovi - Kabelickém, který dlouhá léta zosobňoval Krakonoše.

Skiareál Špindlerův Mlýn.

8. února

Krkonoše a Jeseníky

Jeseníky vyhlásily 3. stupeň lavinového nebezpečí. Krkonoše zůstávají na stupni číslo 2.

4. února

Jizerské hory

Vleky a lanovky přestaly jezdit kvůli teplu a dešti v jizerskohorských skiareálech Obří sud Javorník, Ještěd a Bedřichov. Sníh není ani pro běžkaře na Hrabětické louce. V omezeníém provozu zůstává Severák.

31. ledna

Jeseníky

Nový okruh pro běžkaře vznikl na Červenohorském sedle. Měří 4,5 km a ke vhodný pro klasiku i bruslení. Připravili ho Lesy České republiky, spolek Jeseníky-Severní hřeben a značkaři Klubu českých turistů. Stopa začíná na Červenohorském sedle. Odtud vede po červené turistické značce směrem na Vřesovou studánku. Frekventovanou cestu však už na rozcestí Pod Bílým sloupem opouští a pokračuje nově značeným úsekem po bočním hřebenu směrem k Šindelné hoře a zpět lesní cestou k výchozímu bodu. "Okruh v nadmořské výšce 1020-1170 metrů uspokojí náročné i rekreační lyžaře, včetně rodin s dětmi. V lokalitě bývají tradičně dobré sněhové podmínky až do poloviny dubna," uvedl Pavel Indra, ředitel Krajského ředitelství Lesů České republiky v Šumperku. Informace o úpravě stop naleznete na Bílé stopy.

Jeseníky v zimě na běžkách.

Jeseníky v zimě na běžkách.

27. ledna

Špindlerův Mlýn

"Díky teplotám pod nulou v předchozích dnech jsme mohli zase intenzivně zasněžovat. Na sjezdovkách v současnosti leží asi půl metru sněhu a podmínky jsou opravdu vynikající. V provozu máme přes devadesát procent sjezdovek, chybí v podstatě už jen horní část černé sjezdovky ve Svatém Petru, kterou chceme otevřít v nejbližších dnech. Návštěvníci si mohou zalyžovat na více než dvaceti kilometrech denně upravovaných tratí," přiblížil lyžařské podmínky ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že středisko je připraveno na blížící se pololetní a jarní prázdniny.

Špindlerův Mlýn.

Skiareál již o víkendu zprovoznil oblíbené večerní lyžování na Hromovce. Ta je jednou z nejdelších a nejlépe osvětlených sjezdovek v Česku. Přestože nyní vládne ve Špindlu opravdová zima, začátek sezóny podle Hroneše úplně ideální nebyl. "I když zimě počasí letos moc nepřeje, nabízíme lyžařům opravdu parádní podmínky, na všech otevřených sjezdovkách leží kolem 50 cm sněhu. A díky flexibilním skipasům a řízenému počtu návštěvníků v areálu i mnohem větší komfort a bezpečnost na sjezdovkách." 

Špindlerův Mlýn.

26. ledna

Jizerské hory

Na české i polské straně Jizerských hor lze běžkovat pouze v nejvyšších partiích. Čtete podrobnou fotoreportáž.

19. ledna

Lužické hory

V Lužických horách není vůbec žádný sníh na lyžování.

18. ledna

Špindlerův Mlýn

"V uplynulých dnech napadlo ve Špindlu skoro půl metru čerstvého prašanu. Díky stálým teplotám pod nulou tak máme nyní na sjezdovkách přibližně devadesát centimetrů zmrzlé sněhové pokrývky. Sjezdovky jsou oproti minulým týdnům poloprázdné. Podmínky jsou tak opravdu skvělé a ve Špindlu vládne opravdová zima," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. Lyžaři mají k dispozici 27 kilometrů sjezdovek, běžecké tratě a ledové kluziště v centru Špindlerova Mlýna. V provozu je již také večerní lyžování na nejlépe osvětlené sjezdovce v Čechách – na Hromovce.

Špindlerův Mlýn.

17. ledna

Krkonoše

Skiareál Rokytnice nad Jizerou otevře v sobotu 18. ledna modrou sjezdovku z Lysé hory. Dvě mrazivé noci umožnily opět výrobu technického sněhu, který v letošním velmi proměnlivém počasí v lyžařských areálech nahrazuje přírodní sníh. Pro lyžaře a snowboardisty budou i nadále připraveny zvýhodněné ceny skipasů, které si mohou návštěvníci od dnešního dne také objednávat online. Skipas si potom mohou osobně vyzvednout v pick-up boxu ve vestibulu odbavovací budovy lanovky Horní Domky pomocí potvrzovacího QR kódu. Otevřena bude modrá sjezdovka a část sjezdovky Slalomák 3. Dále bude v provozu lanová dráha Horní Domky A1 a vlek Kaprun II. s přilehlými sjezdovkami. Provoz pro pěší a běžkaře je před první jízdou 7:50-8:00 h a po poslední jízdě 16-16:10 h. 

16. ledna

Beskydy

Ačkoli v nížinách panuje jarní počasí, ve Velkých Karlovicích se drží mrazy a sněhu neubývá. V závěru týdne se očekává sněžení, které by mělo ještě vylepšit stav sjezdovek i stop pro běžkaře. Ve Ski areálu Razula je v plném provozu sjezdovka Horal s lyžařskou školou Razulák a dětským parkem s pojízdným kobercem dlouhým 50 metrů. Hlavní sjezdovka Razula je zatím stále sjízdná jen ve spodní třetině. "Pro zprovoznění vrchní části ještě potřebujeme trochu přírodního sněhu. Snad se již brzy dočkáme, předpověď počasí vypadá nadějně," říká Lukáš Hájko ze skiareálu. Než bude svah sjízdný v plné délce, platí 30% sleva na skipas. 

Sjezdovka Razula.

Akce ve Ski areálu Razula

18. 1. Radim Uzel: Veselé příhody z ordinace a soudní síně
19. 1., 23. 2. a 1. 3. O pohár strašidýlka Razuláka
1. 2. Valašská saunová noc ve Wellness Horal
8. 2. Noční stopa Valachy
10.-14. 2. Valentýnské lyžování za hubičku
14. 2. Valentýnský degustační večer v zážitkové restauraci Vyhlídka
18. 2. Testování lyží Augment
29. 2. Testování skialpů Dynafit
14. 3. Maškarní lyžovačka na Horalu

Velké Karlovice, Beskydy.

15. ledna

Krkonoše

Horydoly.czPODMÍNKY V OKOLÍ LUČNÍ BOUDY: Bílé Labe a Dlouhý důl pro skialpinisty

14. ledna

Krkonoše

Skiareál Rokytnice nad Jizerou odvolává spuštění provozu lanové dráhy Lysá hora pro lyžaře a snowboardisty kvůli oteplení, které od středy 8. ledna zasáhlo především vrchní partie Lysé hory. Teplý jižní vítr a vytrvalý déšť zavinily obrovský úbytek sněhu. Lyžování by bylo velmi nebezpečné. Lanová dráha Lysá hora tedy pojede v režimu přepravy běžkařů v půlhodinových intervalech od 10 do 16 hodin. Lanová dráha Horní Domky a vlek Kaprun jsou v provozu od 8 do 16 h.

4. ledna

Ještěd

Klimatické podmínky posledních dní umožnily znovu spustit technické zasněžování a Ještěd po znovuotevření sjezdovky F10 v denním a večerním režimu již tuto sobotu 4. ledna zprovozní nejdelší sjezdovou trať Skalka. Pro děti funguje cvičiště Maxiland s pojízdný pásem. Centrální parkoviště P1 je pro návštěvníky skiareálu Ještěd zdarma. "Usilovně pracujeme na postupném zprovoznění celé severní strany Ještědu, pokračujeme v rámci možností a dle toho, co nám dovolí počasí," uvádí ředitel ještědského skiareálu Jakub Hanuš. Od 4. ledna platí ceny hlavní sezony. Novinkou jsou tříhodinové skipasy na dopoledne a také poobědové lyžování. 

Ještěd.

Ještěd.

Ještěd.

27. prosince

Chotouň u Prahy

V Chotouni nedaleko Jílového u Prahy je v provozu malá sjezdovka. Lyžuje se od 9 do 21 hodin.

26. prosince

Beskydy

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích zahájí dnes 26. prosince lyžařskou sezonu. Podmínky v regionu zatím nejsou příliš dobré, přírodní sníh chybí a v minulých dnech nebylo možné kvůli teplotám ani zasněžovat, přesto se vlekařům ve středisku podařilo zprovoznit část sjezdovek díky dosavadní zásobě technického sněhu z první poloviny prosince. "V provozu bude zhruba spodní třetina hlavní sjezdovky Razula a dětský park s pojízdným kobercem na sjezdovce Horal. Současně se také otevře lyžařská škola," uvedl Lukáš Hájko ze Ski areálu Razula. Na sjezdovce Razula se bude lyžovat se slevou, středisko je v provozu denně od 8:30 do 17:30 hodin.

19. prosince

Mariánské Lázně

Kabinková lanovka na sjezdovce v Mariánských Lázních se poprvé letošní zimu rozjede 26. prosince.

4. prosince 

Czech Ski Resorts 

45 tuzemských skiareálů popisuje tradiční brožura Czech Ski Resorts 2019/20, kterou vydala Asociace horských středisek spolu s vládní agenturou CzechTourism. Každé zimní středisko je představeno panoramatickou malovanou mapkou a fotografií. Česky, německy a holandsky jsiu uvedené základní údaje - kontakty, ceny a velikost skiareálu.  

Czech Ski Resorts.

Horydoly.cz Top Czech Ski Resorts: 2018/19 - 2017/18 - 2016/17 - 2012/13 
2011/12 - 010/11 - 2007/08 - 2006/07 - 2004/05 - 2003/04 - 2002/03

3. prosince

Sáňkařská dráha Smržovka

Také letos bude v provozu přírodní sáňkařská dráha z vrcholu Černé Studnice do Smržovky. Má převýšení 316 m a délku 4 km. Půjčení saní stojí 200 Kč/2 hodiny nebo 300 Kč/1 den, záloha je 500 Kč. Ke startu se lze dostat pěšky nebo taxíkem za 300 Kč. 

20. listopadu

Jizerské hory

Cena ze jednodenní permanentku stoupá. V hlavní sezoně se na Tanvaldském Špičáku bude platit 690 Kč a v Bedřichově a na Severáku 420 Kč. 

29. října

Ještěd

"Součástí nové tváře Ještědu je představení skiareálu jako prvního ekologického lyžařského střediska v Česku. Proto jsme iniciovali projekt Ještědéle jako výzvu všem firmám, aby se připojily a svým ohleduplným chováním k přírodě pomohly zastavit proces negativních klimatických změn," uvádí Renata Balašová ze Skiareálu Ještěd. K projektu se vedle společností Mlýn Perner, LIF Group (Pivovar Svijany), Radio Contact FM 101,4, Liberecká drbna a města Liberec přidala i silná česká značka sportovního oblečení Hannah. Společnost Hannah se stala staronovým partnerem Skiareálu Ještěd na dobu 3 let a oblékne všechny zaměstnance TMR Ještěd jak v létě, tak v zimě. "Nové oblečení na zimní sezónu je svítivě zelené, takže vlekaři, lanovkáři nebo zasněžovači nebudou k přehlédnutí,“ říká Renata Balašová.  za marketing.“

12. září

Ještěd

Akční předprodej sezonních skipasů na Ještěd za 1999 Kč odstartoval zimní sezonu. Cena se postupně vyšplhá na 4999 Kč v prosinci. Ski Ještěd se vrací k původní provozní době lanovek 8:30 -16:00 h. Poté bude fungovat osvětlená sjezdovka F10 od 18 do 21 hodin v rámci večerního lyžování. V ceníku je nová odpolední jízdenka na 3 hodiny.

22. srpna

Nejlepší lyžování v Česku

Vládní agentura na podporu cestovního ruchu CzechTourism vydala zdarma brožuru České hory ve více jazykových mutacích. Inspiruje ke sjezdovému i běžeckému lyžování v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Doporučuje Krkonoše, Jizerské hory, Lužické hory, Krušné hory, Šumavu, Beskydy, Jeseníky, Orlické hory a Vysočinu.

České hory / Tschechische Bergwelt.

Horydoly.cz České hory na Horydoly:

20192018 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 2011 

2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004


Zobrazit místo Skiareály - Skiarea na větší mapě

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Pašijový svatý týden Velikonoční

Pašijový svatý týden Velikonoční

Nejvýznamnější křesťanské svátky Velikonoce, kdy byl ukřižován a potom vstal z mrtvých Ježíš, jsou úzce spjaté se starými pohanskými rituály. Každý den tak zvaného Svatého týdne přes Velikonocemi (též zvaný Pašijový týden)... celý článek

Bruslení v Praze 2023/2024

Přírodní atrakce zadarmo v Nassfeldu

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Co je nového na hradech a zámcích ve středních Čechách?

Hrady a zámky ve středních Čechách nachystaly pro návštěvníky řadu novinek. Speciální prohlídky, přednášky a bohatý program připravili kasteláni už na Velikonoce. Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti. Hlavní sezona
Lyžařští trpaslíci: v Kaiserwinkl lyžují děti od 3 let

Lyžařští trpaslíci: v Kaiserwinkl lyžují děti od 3 let

Děti mohou už během pár dní hrdě dělat první obloučky na sněhu. Zábavný faktor, bezpečnost a empatie - s nimi dokážou instruktoři lyžařských škol v Kaiserwinklu proměnit menší i větší děti v nadšené lyžaře. Zvládnou to
Sněhu ubývá. Lyžování vyžaduje lepší přípravu

Sněhu ubývá. Lyžování vyžaduje lepší přípravu

Ve většině tuzemských skiareálů je sníh už jen na sjezdovkách, řada z nich už provoz předčasně ukončila. Vlivem vysokých teplot a deště sníh rychle taje a sjezdovky jsou kvůli náročnému terénu zejména v odpoledních
Bruslení v Praze 2023/2024

Bruslení v Praze 2023/2024

AKTUALIZACE Praha zprovozňuje zimní bruslařské plochy. Přinášíme přehled možností na bruslení v hlavním městě. 
Pašijový svatý týden Velikonoční

Pašijový svatý týden Velikonoční

Nejvýznamnější křesťanské svátky Velikonoce, kdy byl ukřižován a potom vstal z mrtvých Ježíš, jsou úzce spjaté se starými pohanskými rituály. Každý den tak zvaného Svatého týdne přes Velikonocemi (též zvaný Pašijový týden)

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Šemberské stezky - otevření Tuchoraz 29.3.
Velikonoce Turnov, Dlaskův statek 30.3.
Chrudimka - splutí Seč 30.3.
Pool Party Špindlerův Mlýn, Svatý Petr 8.-9.12. 31.3.
Mastník - splutí Sedlčany, kasárna 31.3.
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Hannibal - sněhové divadlo Rakousko, Sölden 5.4.
Doubrava - splutí Ronov 6.4.
Otava - odemykání Sušice, kemp Splutí do Horažďovic 6.4. 11:00
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.

Diskuse

strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků
Holandsko - země byciklů Michael Beranek, 23.3.2024 13:15, 5 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Horydoly , 28.3.2024 15:06
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35