Turek nepatří do kriminálu

Turek nepatří do kriminálu
Madla a Kuba kopou sněhový profil u Taschachhaus.
Autor snímku Hana Suchá
SDÍLEJ:

Šéfredaktor Kuba Turek vyhrál soud, ve kterém byl popotahován za údajnou nekalou soutěž. Hrozil mu až rok vězení. Základem soudního řízení podle trestního zákoníku bylo trestní oznámení Romana Kamlera na Kubu Turka. Ve skutečnosti ovšem majitel Tilaku řešil přes soud svůj negativní vztah k Horydoly.

Jak na to

Komentář Kuby Turka

Soud rozhodl rychle. Díky za to. Došlo při něm ovšem na naše předchozí slova:

* Roman Kamler místo aby podal žalobu u civilního či obchodního soudu (a zaplatil ji s rizikem, že přijde při prohře o vložené peníze), učinil trestní oznámení (které ho nic nestálo) a nechal udělat všechnu práci policii a státní zastupitelství. To v rozsudku kritizoval předseda soudu.

* Roman Kamler si stěžoval na formulace v článku, které měly poškodit jeho firmu. Ukázalo se, že byly jasné a pravdivé. Popisovaly reálný stav, kdy se o Tilaku říkalo, že možná přijde o licenci firmy Gore. Mimo jiné to potvrdily výslechy několika členů vedení Horské služby, kteří všichni tvrdili, že odněkud tuto zprávu měli, ale nevěděli odkud. Většinou při tom neznali Horydoly.

* Roman Kamler se pokusil napasovat případ na paragrafy o nekalé soutěži a doložit to údajně ztracenými a zpožděnými zakázkami u Horské služby. Nic takového se u soudu neprokázalo. Tilak sice nebyl zahrnut do výběrového řízení, ale s Horydoly to nemělo nic společného. Také pokus o prokázání přímého či nepřímého úmyslu poškodit firmu Tilak byl smeten ze stolu.

Uveřejňujeme poslední podklady ke sporu táhnoucímu se tři roky. Přečtěte si rozsudek a zápis z druhého stání u soudu.

Žaloba vinila Kubu Turka z nekalosoutěžního jednání kvůli článku Tilak o licenci Gore nepřišel.

Přečtěte si osvobozující rozsudek. Ještě stále nenabyl právní moci, protože obě strany si vyhradily právo na odvolání.

Patří za mříže?

Kuba Turek byl v trestním řízení označen za zločince. Státní zástupce Jan Polanecký pro něho požadoval podmínečný trest odnětí svobody. Právní zástupce Tilaku Jaroslav Radil chtěl exemplární potrestání.

Naopak advokátka právní kanceláře HKSTD Barbora Psotová poukazovala na svobodu slova a požadovala úplné osvobození.

Předseda pražského městského soudu Jan Sváček spolu s přísedícími Janou Svobodovou a Vladimírem Wolfem rozhodli po dvou stáních, že Kuba Turek je nevinný.

...nebo aspoň do vazby?

Žalobce se především snažil prokázat, že Turkovou vinou přišel Tilak o jednu zakázku u Horské služby a druhá byla zpožděná. Vedení Horské služby ani samotný Roman Kamler však nic takového nedokázali.

Kamlerův právník směřoval celou kauzu od počátku do trestní oblasti a snažil se na tento případ napasovat paragrafy o nekalé soutěži. Obvykle se ovšem takové spory řeší na úrovni obchodního nebo občanského zákoníku. Tuto skutečnost kritizoval na závěr i předseda soudu Jan Sváček.

Dokumenty zveřejníme

Referovat o probíhajícím soudním jednání zakázal Kubovi Turkovi během prvního stání předseda soudu s tím, že pokud neuposlechne, mohl by ho umístit do vazby, aby neovlivňoval těmito zprávami svědky.

Dokumenty o soudním jednání přinášíme průběžně, hned jak je máme k dispozici.

Přečtěte si zápis z prvního jednání soudu.

Přečtě te si zápis z druhého jednání soudu.

Podívejte se na dopis, který z vlastní iniciativy poslala soudu předsedkyně Českého horolezeckého svazu Alena Ottová-Čepelková. Nebudeme spekulovat, jaké pohnutky jí k tomu vedly. Dodáváme, že dopis byl zaslán v době, kdy Tilak poskytoval zlevněné bundy instruktorům svazu.

Podobné udání zaslal i Petr Lukačovič, který si stěžoval na dávný test v MF DNES, jež poukázal na bezpečnostní nedostatky jeho cestovní kanceláře Davys na zájezdu v Totes Gebirge.

Tilak versus Horydoly

Kammsport nezkrachoval, vedl neprůhledné účetnictví

Tilak udal Horydoly. Co dál?

S Tilakem na Kafkův zámek

Tilak o licenci Gore nepřišel

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Re: Re: Proboha?
Zbláznila! Nechápu jak může psát bonz na hlavičkovém papiru a s razítkem ČHS když se jedná pouze o její osobní názor, který je v naprostém rozporu se závěrem disciplinární komise svazu - tedy ofíko závěr. Kdybych byl zůstal členem svazu sám bych jí udal disciplinární komisi - zneužití pozice v rozporu se zájmy ( závěry svazu, nehájení zájmů členů svazu ba naopak úmyslné poškození...)
Reaguj
Re: Re: Re: Re: Pro tureckého Novináře
Ani se nedivim zakazu vyzrazeni onoho seriozniho deniku. Mimochodem: "Vytrhávat věty z kontextu je metoda, kterou právě bulvár velmi často využívá." Prave tohle docela sedi na HD, nemusim doufam hledat konretni ukazky?
  • Autor jx void
  • Datum a čas 20.8.2007 22:30
Reaguj
???
Jak si to mám vyložit? Tohle jsi opravdu napsal: "...je mi velmi odporný, tak se ani nedivím že ho liďi nemají rádi..."
Reaguj
Na kafe zajdu a rád :-), protože bych se rád setkal z nekým kdo podle mě píše tak "kontroverzně" a já nechápu proč, zbytek po mailu pokud budeš mít opravdu chuť, jinak nezbývá než přeformulovat argumenty víše zmíněný když se opakovaně nechápeme, rovnítko mezi "odporný" styl psaní, vyjadřování, chování není rovnítkem mezi odporný K.Turek to bych totiž si ušetřil práci rovnou na lezci a napsal K. Turek mi je odporný jak píšeš, ale to jem nenapsal.
  • Autor Gulas
  • Datum a čas 20.8.2007 14:28
Reaguj
Re: Re: ???
Asi máš stále stejný problém - nedokážeš převést do písemné podoby, co máš v hlavě. Když napíšeš, že jsem Ti odporný, myslíš tím, že nemáš rád můj způsob psaní. To je potom těžké... Pojď se někde sejít na kafi a můžeme si to vyříkat ústně.
Reaguj
Re: ???
Tak snad naposledy, z věty logicky vyplívá, že mi je odporný tvůj způsob psaní "bulvárně"(můj soukromý názor nikoli fakt) z celkového kontextu diskuse na lezci vyplívá, že se to týká tohoto a podobných článků a né všech tvých článků, nevadíš mi tedy ty osobně, protože nemůžu nesnášet někoho koho neznám a ani z internetové tahanice o slova nemohu znát, chápu že slova jsou zavádějící a dají se pochopit různě a v různých kontextech, obsazích a z různých perspektiv, ale příště si můžeš odpustit vytrhávání kousků vět a pokládat je jako argument. Příspěvek mi zmizel !!! asi týden jsem chodil na tento portál do této diskuse příspěvek zde byl a tvoje odpověď na něj ne a pak po čtrnácti dnech dovolené tu nebyl ani příspěvek tak nevím co si o tom myslet :-)PS: tykání se nedožaduji opět to vyplynulo z kontextu diskuse s tebou a bral jsme to jako spíš z humorem, což si myslím je taky patrné z kontextu ve kterém je zmínka o tykání, atd. atd. atd. …:-)
  • Autor Gulas
  • Datum a čas 20.8.2007 13:51
Reaguj
???
...když nejsou argumenty...?
Reaguj
Nebo opačně, vytrhnuto z kontextu diskuse na lezci celý kontext vety viz lezec jinak: jinak co se týče K.Turka jeho chování a co převážně píše, jakým stylem, myslím že hlavně bulvárně je mi velmi odporný, tak se ani nedivím že ho liďi nemají rádi
  • Autor Gulas
  • Datum a čas 20.8.2007 13:26
Reaguj
Re: Re: Re: Ztracený příspěvek do diskuse
Hele Guláši, máš v hlavě asi opravdu pubertální zmatek, jak jsem předpokládal, když jsem Tě na jiném serveru a v jiné diskusi oslovil chlapče. Napřed o mě napíšeš tohle: "...je mi velmi odporný, tak se ani nedivím že ho liďi nemají rádi..." a pak vyžaduješ vykání. Ani tento diskusní příspěvek na tomto portálu neodpovídá systematickému dospělému uvažování. Přesto se pokusím z něho vyselektovat důležité myšlenky a okomentuji je. 1) Žádný příspěvek, kterého se dožaduješ, že jsme ho vymazali, nikdy na Horydoly u tohoto článku neexistoval. Hledal jsem ho pro jistotu i v redakčním systému a není tam. Takže jsi ho do něj ani neodeslal. Chyba tedy není na naší straně. 2) Všechny názory beru vážně. Vážně s nimi také polemizuji. Zvláště když se týkají předsedkyně ČHS Aleny Čepelkové, která si přihřála bezdůvodně svoji polívku a myslela si, že mi tím pomůže do lochu. 3) Že mě nemáš rád, to Ti samozřejmě neberu. Nemluv prosím ale za jiné, a když už to uděláš, tak je prosím jmenuj. Jinak si můžete podat s Alenou ruce. Diskuse na Lezci je TADY
Reaguj
Re: Re: Ztracený příspěvek do diskuse
Špatně jsem se nepodíval, byla to odpověď pro Kubu Turka souvisela s konkrétní diskusí pod tímto článkem a vulgární nebyla ani omylem, spíše se jednalo o spravedlnění. Tak znovu a sice trochu jinak neboť pamět uplně neslouží i když jsem chlapec jak mě K.T. nazval. Na lezci jsme napsal k diskusi která tam proběhla v souvislosti s tímto článkem to co jsem tam napsal nebylo to myšleno, že K.T. nemá rád celý svět, ale někteří lidé např. s ČHS viz kontext diskuse na lezci a vše co jsme tam napsal bylo myšleno jako soukromí názor tudíž subjektivní a tak si myslím, že by se šefredaktor toho to serweru neměl brát tak vážně a hned nemusel vyskakovat jak čert z krabičky když někdo napíše a jestě pro někoho jiného, že jej někdo němá rád, příjde mi to prostě trochu dětinské, mě taky asi někdo nemá rád a co s tím :-)
  • Autor Gulas
  • Datum a čas 20.8.2007 11:52
Reaguj
Celkem 108 příspěvků v diskuzi


Jaro začíná dnes nad ránem

Jaro začíná dnes nad ránem

Jarní rovnodennost nastává v okamžiku, kdy střed slunečního kotouče stane přesně nad rovníkem a Slunce vstoupí do znamení Berana. Den a noc jsou stejně dlouhé (12 hodin). Od této chvíle se Slunce vrací... celý článek

Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Dvě smrti na rakouských ferátách řeší český soud

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Dvě smrti na rakouských ferátách řeší český soud

Dvě smrti na rakouských ferátách řeší český soud

SLEDUJEME SOUDNÍ PROCES Urban a Linhart stojí před okresním soudem v Českých Budějovicích. Viní je ze smrti dvou mladých žen, které se pod jejich vedením zřítily na ferátách v Rakousku. Hlavní líčení skončí nejdříve
Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Výbava na hory na dluh? Někdy dává smysl. Jenže kdy?

Pořídit výbavu na hory, s sebou obnáší značnou vstupní investici. Když přidáme ještě cenu ubytování, skipasů a vůbec cest za lyžováním, jsme na vyšších desítkách tisíc, které se v osobním rozpočtu nemusí podařit
Švýcarský alpský klub měl finančně úspěšný rok 2023

Švýcarský alpský klub měl finančně úspěšný rok 2023

Schweizer Alpen-Club (SAC) zaznamenal v roce 2023 velký hospodářský úspěch.
Nové technologie v módě

Nové technologie v módě

Vývoj oděvních technologií je tak rychlý, že jej ani nestačíme sledovat. Co je nového v textilním oboru? Společným jmenovatelem novinek je udržitelnosti a zákaznickýmu zážitek.
Exstarosta Pece vrací peníze z lanovky na Sněžku

Exstarosta Pece vrací peníze z lanovky na Sněžku

Bývalý starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek konečně vrací peníze, které pobíral z lanovky na Sněžku a které měl jako volený zastupitel ze zákona zakázáno inkasovat. Udělala to až na druhou výzvu

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Velikonoce Turnov, Dlaskův statek 30.3.
Banální situace, fatální následky - přednáška Praha, Městská knihovna Prevence úrazů páteře 3.4. 17:00
Hannibal - sněhové divadlo Rakousko, Sölden 5.4.
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 6.-7.4. 6.4.
Vars - konec lyžování Francie, Vars 7.4.
Silva Regina - veletrh Brno, Výstaviště 7.-11.4. Myslivost a lesnictví 7.4.
ILTM - veletrh luxusního cestování Jižní Afrika, Cape Town 7.-9.4. 7.4.
Slovakiatour - veletrh Bratislava, Incheba 11.-14.4. 11.4.
Regiony České republiky - veletrh Lysá nad Labem 11.-14.4. 11.4.
Valná hromada ČHS Praha 13.4.

Diskuse

strašná rychlost Skiák, 26.3.2024 17:25, 1 příspěvek
INU Horydoly - Andrea Černá, 25.3.2024 13:57, 2 příspěvky
INU Honza, 25.3.2024 13:26, 2 příspěvky
Nebudeme přece poukazovat... Michael Beranek, 25.3.2024 9:42, 5 příspěvků
INU Pišišvor, 24.3.2024 23:21, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 20:40, 2 příspěvky
INU Honza, 23.3.2024 16:35, 5 příspěvků
re kladivo, 23.3.2024 14:08, 2 příspěvky
O otázku jak se nám všem ... Michael Beranek, 23.3.2024 13:49, 6 příspěvků
Holandsko - země byciklů Michael Beranek, 23.3.2024 13:15, 5 příspěvků

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:46
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:45
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:42
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:40
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:37
Re: Karel IV. Horydoly Open, 28.3.2024 14:36
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:35
Re: Karel IV. Kuba Turek, 28.3.2024 14:33