registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Letní Letná

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
17.8.2024 12:06

Letní Letná

Premiéra představení "ONtestosteronON" na Letní Letné 25. srpna 2024

Letní Letná, prestižní festival nového cirkusu a divadla hostí premiéru provokativního představení "ONtestosteronON". Originální inscenace, kterou vytvořil soubor Feel the Universe ve spolupráci s výtvarníkem Michalem Singerem a umělci z ostravského BoCirk, slibuje nezapomenutelný zážitek plný akrobacie, fyzického divadla, tance, vůně benzínu i řevu motokáry. 

O představení:

"ONtestosteronON" je představení, které diváky vtáhne do světa mužských dilemat, síly, humoru a adrenalinu. Příběh zkoumá téma mužství a nahlíží na to, co muži skutečně cítí a o čem mlčí. Co se stane, když se ocitnou na hranici svých sil? Když se konstrukce stává destrukcí?

Musí muži milovat rychlá auta? Sledovat porno? Mluvit sprostě? Umět dát ránu? Co dělá muže mužem v očích dnešní společnosti.

Výjimečnou atmosféru představení podtrhuje výtvarné dílo Michala Singera. Představení naplněno mužskou energií snoubí akrobacii s body percussion a tancem. Použití motokáry na scéně dodává celé inscenaci jedinečnou dynamiku.

https://youtu.be/LBXBi1XE0qs?si=FS01EBeYTSai50W_ 

Citace:

"Promluvte si s někým. Promluvte si s kýmkoli. Zbavme se tohoto stigmatu a začněme s muži mluvit."
– Paddy Pimblett, UFC champion (MMA Fighter)

Feel the Universe a BoCirk v letošním roce uvadějí již druhý projekt na novocirkusové scéně. Prvním projektem byla Létající citadela – akrobaté na horkovzdušném balonu s mezinárodním obsazením. A právě teď se obě company pustily do dalšího projektu OnTestosterOn, ve kterém budou účinkovat přední čeští akrobaté a performeři Jan Jirák, Adam Holub, Jindřich Kopidol, Toman Equilibre a významný český malíř Michal Singer. 

Premiéra:

Premiéra představení "ONtestosteronON" se uskuteční 25. srpna 2024 na Letní Letné. Diváci se mohou těšit na neopakovatelný zážitek, který spojuje napětí, humor i vizuální umění v jeden celek. 

„S touto inscenací a její adaptaci bychom rádi realizovali české a evropské festivalové turné. Již nyní připravujeme pro OnTestosterOn vystavět vlastí venkovní scénu." říká Václav Pokorný principál BoCirk.

Detaily o představení:

  • Název představení: ONtestosteronON

  • Datum a čas premiéry: 25. srpna 2024

  • Místo konání: Letní Letná, Praha

  • Tvůrci: Feel the Universe Circus Company, BoCirk

  • Námět: Jan Jirák

  • Režie: Eliška Vavříková

  • Dramaturgie: Adam Halaš, Marek Turošík

  • Účinkují: Jan Jirák, Adam Holub, Jindřich Kopidol, Toman Equilibre, Michal Singer

  • Hudba: Miro Tóth, Tomáš Kerle (body percussion)

  • Scéna: Michal Singer, Barbora Rakovská, Tomáš Foukal

  • Light design: Vojtěch Brtnický

  • Produkce: Václav Pokorný, Elžběta Chmiel, Petr Síla

O Letní Letné:

Letní Letná je nejvýznamnějším festivalem nového cirkusu ve střední Evropě, který každoročně přivádí do Prahy ty nejlepší umělce z celého světa. Festival je známý svou jedinečnou atmosférou a neustálým posouváním hranic v oblasti divadelního umění.

Přijďte zažít neuvěřitelnou jízdu v představení "ONtestosteronON" a nahlédněte do světa, který je plný výzev, síly a emocí.

Václav Pokorný

Počet příspěvků: 1102

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se