registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Pražský veletržní areál

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
15.3.2024 02:17

Poklady Moravskoslezského kraje

Veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky HOLIDAY WORLD & REGION WORLD patří mezi nejvýznamnější události svého oboru a jeho 32. ročník proběhne ve dnech 15. až 17. března. Výstaviště PVA EXPO PRAHA zaplní expozice atraktivních světových lokalit, ale i prezentace většiny regionů Česka. Partnerským regionem je letos Moravskoslezský kraj, který překvapí množstvím turistických lákadel, významných památek i překrásných přírodních scenérií. Které jsou ty nejzajímavější?

Moravskoslezský kraj patří k nejzelenějším oblastem České republiky, zejména díky rozsáhlým celkům Beskyd, Jeseníků nebo Poodří pyšnícího se malebnými meandry řeky Odry. Kromě lesů, kopců a hor je region plný historických, kulturních nebo technických atraktivit. Od nepaměti je spjat s industriálem, jehož dědictví a žijící odkazy poutavě propaguje a prezentuje Technotrasa, virtuální stezka propojující technické a řemeslné památky napříč územím celého Moravskoslezského kraje.

Novinky na Technotrase

„V letošním roce nabízí Technotrasa poutavé novinky, protože se tři desítky stávajících partnerů rozrostly o pět nových. Návštěvníci se tak mohou vůbec poprvé podívat do středověkého stříbrného dolu v Horním Městě, unikátního místa, kde se od 15. do konce 19. století těžilo stříbro a železná ruda. Adrenalinová prohlídka je zavede do dvou zpřístupněných pater propojených množstvím chodeb a žebříků,“ řekl Jan Krkoška, hejtman Moravskoslezského kraje. Dalším unikátem v Technotrase je Futureum, národní kulturní památka, ve kterou se proměnil bývalý výklopník a mlýnice uhlí v areálu Dolních Vítkovic. 

Kraj kultury i gastronomie

Moravskoslezský kraj je bohatý také na věhlasné eventy, od hudebních festivalů Colours of Ostrava, Beats for love, přes sportovní akce typu Zlatá tretra, Ostrava Beach Pro až po přehlídky jako Dny NATO. Tisíce návštěvníků při návštěvě regionu neminou jeho skvost, Dolní oblast Vítkovice, v jehož areálu se některé ze zmíněných akcí každý rok odehrávají. 

Dojmy z návštěvy rázovitého kraje mohou návštěvníci doplnit zážitkem gastronomickým, a to buďto na Pojezfestech, akcích, které na třech místech kraje představují to nejlepší, co gastro scéna Moravskoslezského kraje nabízí, nebo návštěvou některého z podniků, který je do projektu Pojez zapojený. Nabídka je bohatá, zahrnuje bistra, restaurace, pivovary, kavárny, ale i farmáře, lokální výrobce či pekárny.

Severní Morava v Letňanech

Region Moravskoslezského kraje se těší velké oblibě turistů brouzdajících po České republice a jen v loňském roce ho navštívil více než jeden milion lidí. Na výstavišti PVA EXPO PRAHA budou jeho zástupci na expozici prezentovat to nejlepší, co nabízí. Návštěvníci ochutnají také věhlasné, ručně vyráběné Štramberské uši a další krajové speciality jako třeba produkty pivovaru Nachmelená opice. Kdo se nebojí ruční práce, může si vyzkoušet, jak se štípe břidlice.

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
15.3.2024 02:14

Vyberte si dovolenou z velkého množství výhodných nabídek

Zúčastněte se 15.–17. března veletrhu cestovního ruchu a regionální turistiky. Projděte si dvě velké výstavní haly a sjednejte si tu nejlepší dovolenou za veletržní cenu. Pátek je vyhrazen pouze pro odborníky. Všichni ostatní mohou porovnávat zajímavé nabídky o víkendu, kdy je na programu také festival KOLEM SVĚTA.

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
15.3.2024 02:12

Střední Čechy přivezou na veletrh Holiday World tipy na aktivní dovolenou

Středočeská centrála cestovního ruchu (SCCR) představí v rámci 32. ročníku mezinárodních veletrhů cestovního ruchu a regionální turistiky Holiday World & Region World hlavní témata s cílem zaujmout potenciální návštěvníky regionu. V areálu pražského výstaviště PVA Expo otevře SCCR ve dnech 15. – 17. března expozici, kde se mohou návštěvníci inspirovat tématy a novinkami pro letošní turistickou sezónu. Střední Čechy na veletrhu představí možnosti aktivní turistiky, tipy na dovolenou nebo nejnovější propagační tiskoviny z regionu. 

Z hlediska cestovního ruchu má Středočeský kraj rozhodně co nabídnout. Rozmanitost turistických lákadel komentuje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „Návštěvnost našeho kraje se rok od roku zvyšuje, což nás samozřejmě velice těší a zároveň je tento zájem pro nás motivem, abychom návštěvníkům neustále nabízeli nové a zajímavé podněty. Pro letošní rok máme připraven opravdový trhák – otevření stálé expozice slavné Hrabalovy chaty. Turisté se mají rozhodně na co těšit!“

Hlavním letošním komunikačním tématem středních Čech je aktivní dovolená a relax. „Chceme turistům představit střední Čechy jako destinaci v pohybu s důrazem na zasloužený odpočinek, kvalitní gastronomii, lázeňské a wellness možnosti. Zároveň navazujeme na hlavní komunikační téma CzechTourism pro roky 2024–2025. Výhodou regionu je rozmanitost a šíře nabídky v oblasti aktivní turistiky. Právě na podporu aktivní dovolené připravujeme další marketingové kampaně. Jednu z nich představíme v květnu na tiskové konferenci,“ řekl Jakub Kulhánek, ředitel Středočeské centrály cestovního ruchu. 

Koncept aktivní turistiky doplní na stánku možnost vyzkoušet si veslařský trenažér, tipy na výlety s možností půjčení elektrokola v Kutné Hoře nebo zapůjčení lodě v Posázaví. Royal Beroun Golf Club připravil nabídku golfových možností v Berouně, a navíc připravuje pro návštěvníky expozice soutěž o golfový zážitek. Zájemci mohou na stánku prozkoumat také bezbariérové zážitkové trasy s aplikací Disway Trails nebo zažít virtuální prohlídku starých Lidic. Nebude chybět ani ochutnávka piva Ferdinand z Benešova.

SCCR si pro veletrh připravila také řadu propagačních materiálů, které si mohou návštěvníci odnést. Na stánku bude k dispozici image brožura s 50 vybranými turistickými cíly nebo brožury Cyklovýlety a Pěší výlety, které obsahují 27 tipů na aktivní trávení volného času. Tipy, kam vyrazit s obytným vozem nebo stanem nabídne mapa kempů a stellplatzů. K dispozici bude brožura 16 poutních míst, mapa rozhleden nebo mapa středočeských pivovarů. V rámci expozice poskytnou vlastní propagační materiály a mapy i jednotlivé destinační organizace středních Čech nebo příspěvkové organizace z oblasti kultury. Na jejich pultech najdou zájemci další tipy na výlety.

Expozici destinace „Střední Čechy“ najdou návštěvníci v hale 3, na stánku B6. Veletrh je přístupný odborné veřejnosti v pátek, pro veřejnost v sobotu (10–18 hodin) a neděli (10–17 hodin).

Lucie Vurbsová 

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
15.3.2024 02:10

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD

Nejkomplexnější přehlídka turistických destinací od severní Moravy po Srí Lanku

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky
proběhne od 15. do 17. března na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Letošní
ročník nabídne široké portfolio tuzemských i zahraničních vystavovatelů, nové i
oblíbené destinace napříč kontinenty i turistické perly Česka. Na doprovodný
program se mohou těšit odborníci i široká veřejnost.

Partnerskou zemí v rámci HOLIDAY WORLD se pro rok 2024 stala Srí Lanka, která se vrací
na veletrh po delší době. Její zástupci zasvětí návštěvníky do oblíbených, ale i neznámých
lákadel, jakými jsou turisty nedotčené pláže, buddhistické památky ukryté v džungli či perly
koloniální architektury a další.

„Návštěvníci uvidí expozice z mnoha vzdálených destinací jako například Indonésie, Peru,
Thajska nebo Japonska. Premiérově se na veletrhu v Letňanech představí ostrov Elba a
samozřejmě nebudou chybět ani tradiční turistické bestsellery jako Chorvatsko nebo
Slovinsko a jiné Čechům blízké země,“ říká ředitelka veletrhu Janica Ciglianová.
REGION WORLD se letos pochlubí partnerským regionem, kterým je Moravskoslezský kraj.
Ten patří k nejzelenějším oblastem Česka a překvapí množstvím turistických lákadel,
významných památek i překrásných přírodních scenérií. Návštěvníci si budou moci v rámci
veletrhu prohlédnout také nejkomplexnější nabídku turistických lokalit, trendů a novinek z
území téměř celé České republiky. Nebudou chybět inspirace pro všechny typy dovolené,
portfolio nabídek zájezdů po naší zemi a přehledy atraktivních míst v jednotlivých krajích.
Nabitý den pro odborníky

Veletrh HOLIDAY WORLD & REGION WORLD tradičně věnuje první den konání odborné
veřejnosti z odvětví cestovního ruchu. Také letos bude v tento den zaměřen svou
programovou skladbou na profesionály, kteří se již 15. března mohou těšit na 12. ročník
konference a vzdělávací platformy Fórum cestovního ruchu pořádané agenturou
CzechTourism. Zabývá se aktuálními i budoucími výzvami turismu, které zásadně ovlivňují
zahraniční i tuzemské návštěvníky České republiky.

„V rámci už 12. ročníku této odborné konference se zaměříme mimo jiné na diskusi o vlivu
malých a středních firem i velkých korporací na životní a sociální prostředí. Během
panelových debat budeme mluvit také o aktivním a lázeňském turismu. Právě na tyto dvě
klíčové oblasti se zaměřuje i naše nová kampaň Unexpected Wellbeing , jejíž hlavní
myšlenkou je aktivní turismus, který nabízí možnost sportování, relaxace i odpočinku
během cestování. V neposlední řadě se určitě budeme věnovat i oblasti udržitelného
turismu. Jde o téma, jež se prolíná napříč všemi cestovatelskými aktivitami. A to, jak se
chováme k životnímu prostředí a bereme ohled na budoucí generace, se týká života
každého z nás,“ uvádí ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism František
Reismüller.

Páteční program pro odborníky obohatí také MBM Tourism Prague s možností osobních
obchodních jednání profesionálů, které pořádají Enterprise Europe Network a Centrum pro
regionální rozvoj ČR ve spolupráci s ABF, a.s., a udílení ocenění Velká cena cestovního
ruchu 2023/2024, kterou vyhlašuje COT Group.

Premiéry workshopů

Proběhne také historicky první B2B workshop mezi polskými regiony a českými
touroperátory pod patronací pražské kanceláře Polské turistické organizace. Představí se
na něm 13 polských turistických organizací a další čtyři desítky jejich členů. Premiérový
bude také plánovaný Německý národní workshop a tradičně proběhne v rámci veletrhu
workshop Montenegro.

Během prvního dne veletrhu bude odtajněn a honorován vítěz ankety Kraj mého srdce
pořádané redakcí portálu Kam po Česku ve spolupráci s ABF, a.s. konané pod záštitou
Asociace krajů ČR.

Cestovatelský festival i karavaning

Návštěvníci z řad široké veřejnosti mohou v rámci HOLIDAY WORLD & REGION WORLD
vyhrát luxusní ceny hned v několika soutěžích, například zájezd pro dva do luxusního hotelu
Nirvana s Ultra All Inclusive od společnosti Coral Travel CZ, čtyřdenní pobyt v oblasti
Národního parku Vysoké Taury od ALPINmedia a NP Vysoké Taury, tři dny v Salcburku se
vstupem do téměř tří desítek zajímavostí nebo desetidenní plavbu pro celou rodinu na
největší lodi MSC WORLD EUROPA od společnosti RIVIERA TOUR.

O víkendu 16. a 17. března proběhne v PVA EXPO PRAHA souběžně také festival KOLEM
SVĚTA, který nabídne možnosti setkání se slavnými cestovateli, poutavé přednášky,
workshopy, ochutnávky cizokrajných jídel i bohatý program od exotických tanců po malbu
mandal, malování hennou či pletení rasta copánků.

HOLIDAY WORLD & REGION WORLD se koná také v souběhu s 15. ročníkem výstavy
obytných automobilů a karavanů FOR CARAVAN a se 7. ročníkem výstavy lodí a vodních
sportů FOR BOAT.

Více informací najdete na www.holidayworld.cz 

Lucie Bártová

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
15.3.2024 02:04

Forum cestovního ruchu

Jaký vliv mají malé a střední firmy, ale i velké korporace na životní a sociální prostředí? Co vše může Česko nabídnout hostům v rámci sektoru lázeňství? A jak jsme připraveni na milovníky aktivního turismu? Nejen na tyto otázky odpoví už 12. ročník Fóra cestovního ruchu, který pořádá Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. Proběhne v pátek 15. března 2024 na výstavišti v pražských Letňanech jako součást jednoho z největších tuzemských veletrhů cestovního ruchu Holiday World a Region World. 

Letošní ročník se uskuteční ve vstupní hale č. 1 v sále č. 7 na PVA EXPO Letňany v rámci mezinárodního veletrhu Holiday World a Region World. Zájemci se mohou na akci registrovat nebo se jí zúčastnit prostřednictvím on-line přenosu z pohodlí domova. Aktuálně CzechTourism eviduje na 250 přihlášených účastníků.  

Fórum cestovního ruchu je tradiční vzdělávací platforma určená zejména všem, kteří působí v oblasti turismu. Díky svému srozumitelnému pojetí se jí ale mohou zúčastnit i laici. Cílem je otevřít témata, která právě v rámci cestovního ruchu rezonují napříč společností a mimo jiné ukázat, jak se můžeme inspirovat příklady dobré praxe. S ohledem na výše zmíněné, asi nikoho nepřekvapí, že jedním ze zásadních témat je udržitelnost. 

„Každý ročník Fóra cestovního ruchu probíhá v duchu hned několika témat. Během panelových debat otevíráme diskusi zabývající se aktuálními i budoucími výzvami turismu, které zásadně ovlivňují zahraniční i tuzemské návštěvníky Česka. Od loňské myšlenky udržitelnosti se letos posouváme k ESG, což je metoda, díky níž firmy formulují své udržitelné obchodní strategie a efektivně naplňují stanovené cíle,“ přibližuje ředitel České centrály cestovního ruchu František Reismüller a dodává: „Jde o téma, jež se prolíná napříč všemi cestovatelskými aktivitami. To, jak se chováme k životnímu prostředí a bereme ohled na budoucí generace, se týká života každého z nás.“ 

Trendy udržitelnosti a aktuální dění představí na Fóru cestovního ruchu experti z České republiky. 

„Pro Fórum cestovního ruchu jsme vybrali velmi inspirativní příspěvky. Vystoupí třeba Ondřej Mirovský, který se bude věnovat dopadům klimatických změn na proměny v turismu, rizikům a novým příležitostem a také tomu, jak ESG reporting a strategie udržitelnosti mohou pomoci s adaptací turismu na nové výzvy budoucnosti,“ říká vedoucí Institutu turismu CzechTourismu Petr Janeček. 

Jak už bylo uvedeno, součástí programu Fóra bude i panelová diskuse týkající se aktivního a lázeňského turismu a jejich aktuálních trendů. Právě na tyto dvě klíčové oblasti se zaměřuje i největší letošní kampaň CzechTourismu Unexpected Wellbeing, jejíž hlavní myšlenkou je aktivní turismus v Česku, který nabízí možnost sportování, relaxace i odpočinku během cestování. 

První panel na téma lázeňství otevře ředitelka odboru produkt managementu, výzkumu a B2B spolupráce České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Veronika Janečková: „Složení vystupujících v rámci této části Fóra cestovního ruchu je velmi pestré. Jde o odborníky, kteří znají problematiku lázeňství nejen teoreticky, ale hlavně z praxe. Posluchači se tak mohou těšit na řadu zásadních informací týkajících se například nabídky služeb, trendů, ale také preferencí ze strany zahraničních i domácích hostů. To vše může pomoci v nastavení nabídky, a tím pádem zajištění zájmu a posílení cestovního ruchu v konkrétním regionu.“ 

Druhá panelová diskuse se zaměří na aktivní turismus. Kromě ředitele České centrály cestovního ruchu - CzechTourism Františka Reismüllera v ní vystoupí třeba zástupce Asociace horských středisek, Asociace lanové dopravy, České Mountainbikové asociace nebo Centrály cestovního ruchu jižní Moravy. Záběr tak bude skutečně komplexní.  

Součástí Fóra bude i vyhlášení vítěze soutěže „Velká cena cestovního ruchu 2024“, která zviditelňuje výjimečné počiny v oblasti cestovního ruchu.

Kateřina Beránková

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
15.3.2024 01:55

Holiday World 2024

Pokud tento víkend navštívíte na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky HOLIDAY WORLD & REGION WORLD, budete si moct vybírat z široké škály zajímavých dovolených za veletržní ceny! Se zakoupenou vstupenkou budete mít navíc možnost ve stejném termínu na stejném místě navštívit také výstavu obytných automobilů a karavanů FOR CARAVAN a výstavu lodí a vodních sportů FOR BOAT. A aby toho nebylo málo, 16. a 17. března můžete také vyslechnout velmi zajímavé přednášky na cestovatelském festivalu KOLEM SVĚTA (nutno zakoupit samostatnou vstupenku).

Tradičním vystavovatelem veletrhu je i Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism, která na svém stánku představí svůj portál Kudyznudy.cz - fenomén mezi portály cestovního ruchu, který pomáhá nejen českým podnikatelům. Nabízí komplexní služby v oblasti cestování, ubytování a zážitkové turistiky. Inspiruje výlety po celém Česku, které uspokojí rodiny s dětmi, skupiny mladých lidí, romantiky i velké sportovní fajnšmekry.

Prostudujte si doprovodný program

Praktické informace týkající se návštěvy výstaviště ZDE

Hana Lukešová a Michaela Volná
Počet příspěvků: 313

Horydoly

avatar
5.2.2024 17:24

Navštivte největší český veletrh s rybářskými potřebami

Přijďte 22.–25. února zmodernizovat svoji rybářskou výbavu, zasoutěžit si, vyslechnout zajímavé přednášky a potkat se se známými rybářskými celebritami na oblíbený veletrh FOR FISHING. Těšit se můžete na Aliho Hamidiho, Jakuba Vágnera nebo Alana Blaira. Pro velký zájem letos navyšujeme počet výstavních hal na čtyři!

https://forfishing.cz/ 

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
26.2.2022 18:15

Švýcarsko na For Bikes 2022

Švýcarská nabídka pro cyklisty se vám již potřetí představí na pražském veletrhu For Bikes, který se letos uskuteční ve dnech 25.–27. 3. 2022 v Letňanech. 

Na našem stánku budou přítomni i zástupci regionu Davos Klosters a Engadin Scuol Samnaun Val Müstair Zernez a o své osobní švýcarské cyklozážitky se podělí úspěšná česká enduro cyklistka Andrea Drengubáková. Na stánku vám samozřejmě rádi osobně poskytneme naše rady pro vaší bike dovolenou ve Švýcarsku.

KDY: 25. – 27. 3. 2022, 25. a 26. 3. od 10:00 do 18:00, 27. 3. od 10:00 do 16:00
KDE: PVA EXPO PRAHA, Beranových 667, Praha 9 – Letňany, zobrazit na mapě
VSTUPNÉ: základní 200 Kč, děti do 140 cm a ZTP zdarma

O For Bikes:

Největší cyklistický veletrh v České republice FOR BIKES otevírá každoročně cyklistickou sezonu a nabízí cyklosortiment pro všechny věkové i výkonnostní skupiny obyvatel. Vystavovatelé představují návštěvníkům novinky v oblasti kol a elektrokol, koloběžek, velomateriálu, doplňků, výživy, oblečení a veškerých služeb spojených s cyklistikou a cyklodopravou – mapy, navigace, kamery, cyklostezky, bikeparky, cyklozájezdy. Velmi významnou součástí veletrhu je i bohatý doprovodný program. www.ForBikes.cz

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
21.11.2021 22:51

Czech Travel Market

NOVÁ PRAVIDLA PRO VSTUP NÁVŠTĚVNÍKA NA VELETRH: Kdo může přijít do Letňan?

Po nejnovějším zpřísnění pravidel pro účast na hromadných akcích se rozhodnutím Vlády ČR od 22. listopadu 2021 mění také podmínky pro vstup na veletrhy společnosti ABF. 

Kdo se může účastnit veletrhu, aby na něm bylo pro všechny bezpečně? 

Návštěvníci starší 12 let se musí prokázat buď potvrzením o dokončeném očkování, to je platné nejdříve 14 dní po finální dávce vakcíny, nebo potvrzením o prodělání nemoci COVID -19 ne starším 180 dní. 

Návštěvníci ve věku 12 až 18 let, osoby s nedokončeným očkováním a lidé, kteří nemohou ze zdravotních důvodů očkování absolvovat (nutné potvrzení od lékaře), se musí při vstupu na výstaviště prokázat negativním PCR testem ne starším 72 hodin. 

Od 22. 11. již nebudou uznávány antigenní testy a samotesty mimo výše zmíněné výjimky. Po vstupu na veletrh je také nutné dodržovat stávající pravidla: ve všech vnitřních a venkovních prostorách areálu musí mít lidé starší 12 let zakryté dýchací cesty respirátorem nebo obdobným prostředkem, udržovat rozestupy alespoň 1,5 metru s výjimkou členů jedné domácnosti a dezinfikovat si ruce. 

Děkujeme za dodržování pravidel a těšíme se na setkání s Vámi na veletrzích v PVA EXPO PRAHA.

Počet příspěvků: 1078

Horydoly Open

avatar
28.7.2021 15:59

For Bikes a Holiday World 2021

rádi bychom vás informovali, že začínáme s přípravami podzimního veletrhu FOR BIKES & SPORT, který se uskuteční v termínu 1.–3. 10. 2021, v souběhu s veletrhem HOLIDAY WORLD & REGION WORLD.   Letošní neobvyklý termín pro vás skýtá nové možnosti. Rozhodli jsme se totiž rozšířit veletrh o další odvětví sportu a uspokojit chuť vystavovatelů se po dlouhé době znovu setkat s natěšenými sportovci.
Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
13.2.2020 01:38

CK GEOPS na Holiday World nevystavuje

Vážení klienti CK GEOPS, 
sezóna 2020 (pro nás již 30.) je přede dveřmi. Na výstavě Holiday World letos nevystavujeme, ale k narozeninám si připravujeme nové webové stránky. Spuštění nového webu proběhne koncem února. Pokud si chcete nový web vyzkoušet již nyní, stačí se přihlásit jménem klient a heslem zvedavy na http://www.geopsck.cz

Pro naše věrné klienty jsme připravili VELETRŽNÍ SLEVU 7% ze základní ceny: 
VELETRŽNÍ SLEVA 7% ze základní ceny zájezdu* (max. však 1000 Kč) pro každého, kdo se přihlásí mezi 13.2. a 17.2.2020 na zájezd a zároveň zaplatí stanovenou 50% zálohu (u zájezdů s odjezdem po 1.7.2020) nebo celou cenu zájezdu (zájezdy s odjezdem od 1.4.– 30.6.2020). (VELETRŽNÍ SLEVU lze uplatnit pouze v GEOPS-CK na prodejně, nebo při objednávce na webu www.geops.cz) – pokud chcete zájezd objednat již dnes uveďte do pole poznámka u objednávky „VELETRZNI7%“ a my Vám slevu nastavíme

Upozorňujeme na nejbližší zájezdy na Karnevaly a Velikonoce

Dále upozorňujeme na únorové zájezdy, kde jsou ještě volná místa: 
A39 Karneval v Benátkách a ostrovy, tam bez nočního přejezdu (katalog str. 21), 21. – 24.2. 
B4 Karneval Busojárás, termály Harkány (str. 69), 21.2. - 26.2. 
A12 Karneval květů v Nice a festival citrusů (str. 11), 27.2. – 2.3. 
A159 Klosterneuburg a Vídeň, mezinárodní výstava orchidejí (str. 58) 29.2.– 1.3.

Počet příspěvků: 313

Horydoly

avatar
11.2.2020 18:25

Holiday World 2020

S novým místem pořádání veletrhu Holiday World přišel nový způsob novinářských akreditací. Lze je získat přes internet - akreditovaný novinář dostane e-mailem čarový kód a navíc se prezentuje svým novinářským průkazem.

Holiday World akreditace 

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
11.2.2020 18:10

Holiday World: Doprovodný program AČCKA

Čtvrtek 13. 2. 2020
13:00 – 13:30 Zájezdy na EXPO Dubaj 2020/2021 CK QUICKTOUR s.r.o./CK Bon Ton s.r.o.
13:30 – 14:00 MADAGASKAR CHEKO TRAVEL s.r.o.
14:00 – 15:00 Dovolená v nejkvalitnějších resortech Evropy CK VICTORIA
15:00 – 15:30 Guide group – jak najít kvalitní průvodce GUIDE GROUP s.r.o.
15:30 – 16:00 Termální lázně Slovinska a Maďarska. Prázdniny v Itálii APEX TOUR s.r.o. Travel agency

Pátek 14. 2. 2020
13:30 – 14:00 Zájezdy na EXPO Dubaj 2020/2021 CK QUICKTOUR s.r.o./CK Bon Ton s.r.o
14:30 – 15:00 SLOVINSKO. Moje cesta za objevováním Slovenija center Praha
15:00 – 16:00 Dovolená v nejkvalitnějších resortech Evropy CK VICTORIA
16:00 – 16:30 Turistika v národních parcích na KANÁRSKÝCH OSTROVECH Španělská centrála pro cestovní ruch

Sobota 15. 2. 2020
10:00 – 10:30 SLOVINSKO. Moje cesta za objevováním Slovenija center Praha
10:30 – 11:00 Pohodová dovolená v Alpách HOŠKA TOUR
11:00 – 11:30 Zájezdy na EXPO Dubaj 2020/2021 CK QUICKTOUR s.r.o./CK Bon Ton s.r.o.
11:30 – 12:00 ISLAND – ostrov ledu a ohně. Přednášející: Dalibor Nápravník Pangeo tours a.s.
12:00 – 13:00 NEPÁL Přednášející: Ludmila Puldová CK LIVINGSTONE
13:00 – 13:30 Turistika v národních parcích na KANÁRSKÝCH OSTROVECH Španělská centrála pro cestovní ruch

Neděle 16. 2. 2020
12:00 – 12:30 Zájezdy na EXPO Dubaj 2020/2021 CK QUICKTOUR s.r.o./CK Bon Ton s.r.o
12:30 – 13:00 Pohodová dovolená v Alpách HOŠKA TOUR
13:00 – 14:00 ISLAND - ostrov ledu a ohně. Přednášející: Dalibor Nápravník Pangeo tours a.s.
14:00 – 15:00 Nejlepší safari v Africe CK Grand Afrika

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
10.2.2020 18:53

Holiday World letos bez jídla a se silnými regiony

Text Eva Mráčková

KOMENTÁŘ Oblíbený cestovatelský veletrh Holiday World změnil pořadatele, stanoviště i koncepci. Od čtvrtka 13. února odborníci a od pátku odpoledne až do neděle 16. února i veřejnost se budou moci na Výstavišti PVA v Letňanech přesvědčit, že cestovní ruch je atraktivní překážkám a virům navzdory. Co nový organizátor změnil? Především symbiózu veletrhů. Gastro se tentokrát nebude konat paralelně – PVA totiž pořádá samostatný gastronomický veletrh již několik let v jiném termínu. Aby se návštěvníci necítili ochuzeni, přibyly oproti předchozím letům v názvu hned dva veletrhy: Region World a veletrh Památky – Muzea – Řemesla, který se dříve konal v jiném termínu.Region World nabídne cestování po Česku 

Léta jsme byli zvyklí, že na Holiday World najdeme i české a moravské kraje, ale ne všechny a tak trochu na přeskáčku. Tentokrát mají mít svou vlastní expozici Region World. Dle sdělení manažerky pro komunikaci Holiday World+Region World Markéty Klíma Holatové by veletrhy měly být umístěny v samostatných halách, propojených navzájem vstupem. Jednoznačně to platí pro nově přičleněný památkový veletrh. Pokud jde o Region World, najdeme ovšem v katalogu na webu umístění expozic regionů uváděné jen pod názvem Holiday World, a to ve stejných halách jako zahraniční expozice a cestovní kanceláře. Tak se nechme překvapit.

Památky-Muzea-Řemesla asi nebude jen o rekonstrukcích

Cestovní ruch je tak mnohotvárný, že je někdy dost těžké škatulkovat. Zvlášť mezi Holiday World a veletrhem Památky. Tak třeba většinu muzeí najdeme na veletrhu Památky-Muzea-Řemesla, ale některá jsou přece jen situována v části Holiday World, a nejspíš budou mít prospekty i u destinačních společností, resp. infocenter. Ostatně, Památník Terezín najdeme v katalogu jak v části Holiday World, tak u Památek.

Inu, když je řeč o cestování, tak ať si návštěvníci procestují všechny haly a objeví možná zajímavosti, které by jinak třeba ani nehledali. Zajímavé bude například, jak pojmou expozice hotely, kterých je v katalogu uvedeno víc, než bývalo zvykem. Stejně jako jak své expozice pojmou památky a muzea. V minulých letech totiž býval speciální veletrh Památky-Muzea-řemesla pojat spíše jako údržba památek. Takže spíš než pro tipy na návštěvnické cíle si tam lidé mohli dojít pro zkušenosti a adresy, jak dodat či vrátit lesk cenné nemovitosti.

Tunisko a Jižní Čechy

Partnerskou zemí je tentokrát Tunisko, které se co do návštěvnosti již odrazilo od dna a podporuje svou turistickou renesanci. Určitě si ji zaslouží. Partnerským regionem jsou Jižní Čechy, které slibují opravdovou lásku, rozuměj bez falešného pozlátka a příkras. Návštěvníků těch nejznámějších center mají víc, než se jim líbí.

Doprovodný program: filmy a besedy

PVA Letňany disponuje velkými prostory, a tak má i silné zázemí pro bohatý doprovodný program pro odborníky i pro veřejnost. Kromě obvyklých pódií v halách poběží program ve dvou velkých konferenčních sálech a čtyřech menších samostatných sálech. Odborníci se tedy mohou těšit, že semináře nebudou rušeny hlukem z hal tak, jak tomu bývalo na holešovickém Výstavišti v „sálech“ oddělených jen plentami.

Veřejnost se může těšit na oblíbené cestovatelské programy: festival Prima Zoom WorldFilm a setkání s dobrodruhy, kteří uvedli na trh nové knihy a filmy. Dorazí i český Indián Mnislav Zelený Atapana, který prožil řadu let mezi jihoamerickými indiány. V předpremiéře odvysílá své filmové dokumenty také filmový festival Expediční kamera.  Z jiného soudku bude možnost prohlédnout si Tatru 815 speciálně upravenou na cestu kolem světa a vyslechnout vyprávění o projektu, který 22. února naváže na expedici Tatra kolem světa z let 1987 až 1990. Pozornost vzbudí určitě i přednášky Moniky Benešové o její cestě po Pacifické hřebenovce, cesta „Fotra na tripu“ se zkušenostmi, jak s malými dětmi projet Ukrajinu, Moldávii, Gruzii, Ázerbájdžán, Kyrgyzstán a Kazachstán, jakož i trochu méně exotické, ale tím prakticky dosažitelnější tipy z putování Dalibora Gondíka po Slovensku s karavanem.

INFO: Holiday World

Eva Mráčková, Czech Travel Press

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
10.2.2020 18:49

Střední Čechy královské na Holiday World

Vzácné kopie císařské koruny Svaté říše římské a svatováclavské koruny uvidí ve dnech 13. až 16. února návštěvníci v nové expozici Středočeského kraje na Středoevropském veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze. Tato ojedinělá prezentace připomene podle slov ředitelky Středočeské centrály cestovního ruchu Zuzany Vojtové, že ve středních Čechách je nejvyšší koncentrace hradů a královských měst z celé České republiky a z pohledu cestovního ruchu tak mají mimořádný potenciál.

Vystavená kopie císařské koruny Svaté říše římské vznikla na objednávku Středočeského kraje v roce 2009 pro stálou expozici na hradě Karlštejn a je v pořadí čtvrtou, kterou rakouští historici dovolili vytvořit. Originál, který vznikl v polovině 10. století, se nachází ve vídeňském Hofburgu. Replika Svatováclavské koruny, kterou nechal vyhotovit Karel Iv. V roce 1346, byla vytvořena v roce 1965 pro český pavilon na mezinárodní výstavě EXPO v Montrealu.

Návštěvníci Holiday World 2020 získají materiály a informace o středočeských turistických oblastech jako Český ráj, Kraj blanických rytířů, Berounsko, Toulava, Brdy a Podbrdsko. Zájem nesporně vyvolá i fotokoutek Zámku Loučeň, kde se každý může vyfotografovat na královském trůnu a v dobovém kostýmu. Pozornost jistě vzbudí i informace přibližující Středočeské vodní cesty či partnerské regiony Dolnoslezské vojvodství a Pešť.

V expozici Sředočeského kraje v hale číslo 2, ve stánku 2A09, bude pro turisty připravena také řada nových propagačních materiálů. Kromě brožury Střední Čechy královské jsou zpracována témata Filmová místa, upozorňující na filmy, které vznikaly právě v této části naší země, dále Královské stezky a města a přehledné mapy pivovarů, rozhleden a kempů.

Mapa pivovarů uveřejňuje na 40 tipů, mezi nimi Přátelský pivovar Malešov či Pivovar Hubertus Kácov, oblíbená zastávka vodáků. Dobrým nápadem je označení moštáren. Další mapa upozorňuje na 30 rozhleden na středočeských turistických trasách. Kateřina Pešatová, vedoucí Odboru kultury a památkové péče Krajského úřadu Středočeského zdůraznila poutní místa Středních Čech, například barokní Křížovou stezkou Skalka u Mníšku pod Brdy, která je kulturní památkou. Radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Středočeského kraje Martin Draxler na setkání s novináři uvedl, že ve spolupráci s polskými vojvodstvími bude pokračovat dlouhodobý společný projekt turistická a poutní stezka sv. Vojtěcha.

Rodiny s dětmi získají na veletrhu v areálu výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech také materiály k jedenácti středočeským cyklovýletům. Téměř 81 000 cyklomap ve Středočeském kraji míří nyní i do většiny infocenter České republiky.

Marie Kysilková, Czech Travel Press

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
30.1.2020 14:59

Celý svět jako na dlani s veletrhem Holiday World

Větší a modernější HOLIDAY WORLD se sice bude konat už podevětadvacáté, přesto ho čeká jedno významné poprvé. Premiérově se totiž 13. až 16. února 2020 představí v prostorách letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA. Návštěvníky překvapí i další významnou inovací, a to intenzivnější propagací regionů. Neméně atraktivní REGION WORLD totiž nabídne v celé své kráse i klenoty krajů České republiky, a to především z pohledupěší turistiky. Pořadatelem veletrhů je společnost ABF.

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD je nejvýznamnější akcí svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. „V roce 2020 se na veletrhu HOLIDAY WORLD představí národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, například Ameriky, Asie a Afriky. Na turistické zážitky budou lákat regiony České republiky a aktuální nabídky zájezdů do celého světa nabídnou desítky cestovních kanceláří a agentur,“ říká Martin František Přívětivý, obchodní a marketingový ředitel z pořadatelské společnosti ABF.

Partnerskou zemí veletrhu je Tunisko

Pro rok 2020 se titulem partnerská země veletrhu HOLIDAY WORLD pyšní Tunisko. Písečné pobřeží s pozvolným vstupem do moře, slunečné klima, doletová vzdálenost z České republiky 2,5 až 3 hodiny, rozmanité památky, výborná kuchyně a pohostinnost místních obyvatel, to vše dělá z Tuniska jednu z nejžádanějších destinací, kterou v roce 2019 navštívilo téměř 110 000 Čechů. Na tuniském stánku se budou prezentovat klasická tuniská řemesla jako je výroba keramiky, kovotepectví, malování hennou, zatančí břišní tanečnice a zahraje folklorní hudební skupina. Návštěvníci budou moci také ochutnat tuniské cukroví a datle.

Poznání regionů napříč Českem

V rámci souběžné akce s příznačným názvem REGION WORLD, bude zaostřeno na regiony České republiky. Nosným tématem bude pěší turistika. Partnerským krajem pro rok 2020 se stal Jihočeský kraj. Ve spolupráci s Plzeňským krajem představí například Zlatou stezku, 

více než 600 km síť stezek na území obou krajů, ale i nově certifikovanou stezku podél Lužnice, kterou připravila turistická oblast Toulava.

Prima ZOOM WorldFilm

V rámci doprovodného programu se bude opět konat velkolepý cestovatelský festival Prima ZOOM WorldFilm. Ten je každoročně úplně prvním velkým cestovatelským festivalem u nás. A nejen proto je vždy přehlídkou největších expedic, které v uplynulém roce proběhly, setkáním autorů, kteří vydali nové knihy či uvedli nové filmy. „Je to svátek cestování a naprosto jedinečná možnost se takto setkat,“ říká režisér a polárník Petr Horký, programový ředitel festivalu Prima ZOOM WorldFilm.

Expedice Tatra kolem světa 2

Veletrh nabídne o víkendu také mimořádnou příležitost rozloučit se s týmem expedice Tatra kolem světa 2. A co víc, celý víkend si návštěvníci mohou přímo na veletrhu, v hale č. 6, v klidu na vlastní oči prohlédnout unikátní Tatru 815. Speciálně upravený vůz, který 22. 2. 2020 naváže na expedici Tatra kolem světa z let 1987 až 1990. Poutavé vyprávění o celém projektu, včetně promítání, budou mít dobrodruzi Marek Havlíček a Petr Holeček na hlavním pódiu.

Televizní tváře součástí veletrhu

Fotr na tripu alias expert Pepa alias Josef Vrtal z televizního pořadu Autosalon návštěvníkům poradí, jak s malými dětmi projet Ukrajinu, Moldávii, Gruzii, Ázerbájdžán, Kyrgyzstán, Uzbekistán a Kazachstán. K vidění bude na místě i se speciálně upravenou Toyotu Land Cruiser.

Dalibor Gondík se s návštěvníky veletrhu živě podělí o své zkušenosti s cestováním karavanem po Slovensku a představí tak stejnojmenný pořad České televize.

Zájezdy za milion i Expediční kamera

Doprovodný program nabídne také oblíbený filmový festival Expediční kamera. A již pojedenácté budou moci zájemci soutěžit o Zájezdy za milion. Ve spolupráci s turistickým portálem Kam po Česku lze hlasovat v osmém ročníku ankety Kraj mého srdce. Slavnostní vyhlášení proběhne právě v rámci souběhu veletrhů REGION WORLD a HOLIDAY WORLD.

Osobnost cestovního ruchu

Ve spolupráci s hlavním mediálním partnerem, společností C.O.T. media, proběhne již 16. ročník vyhlášení Osobnosti cestovního ruchu za rok 2019 a udělování prestižního ocenění HOLIDAY WORLD AWARD za přínos k rozvoji cestovního ruchu.

Doprovodný program pro odborníky

Doprovodný program pro odborníky nabídne v roce 2020 vedle konference 360° Travel Trend i novinku v podobě obchodních jednání s českými i evropskými podnikateli, která proběhnou 14. února pod názvem Matchmaking Business Meeting Tourism Prague 2020. Jedná se o dvoustranná mezinárodní jednání, která veletrh organizuje společně s Enterprise Europe Network a rovněž za pomoci agentury CzechTourism.

Dejme minulosti budoucnost

Veletrh HOLIDAY WORLD je také velmi příjemně spojuje své síly s veletrhem PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA. Díky tomuto svazku dochází k úžasné a logické synergii mezi památkami a cestovním ruchem, kdy se na akci, pod záštitou Ministerstva kultury ČR, budou prezentovat nejzajímavější památkové objekty v zemi, včetně církevních.

3 veletrhy za 1 vstupné

Závěrem je důležité zdůraznit, že zmíněné kvalitní veletrhy, tedy HOLIDAY WORLD, REGION WORLD a PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA, si mohou návštěvníci užít v rámci jedné vstupenky. Vstupenky jsou již nyní v předprodeji.

Další důležité informace, včetně aktuálního doprovodného programu, najdete na www.holidayworld.cz

Otevírací doba pro odborníky:

Čtvrtek 9:30 – 18:00 hodin

Pátek 9:30 – 14:00 hodin

Otevírací doba pro veřejnost:

Pátek 14:00 – 18:00 hodin

Sobota 9:30 – 18:00 hodin

Neděle 9:30 – 15:00 hodin

Vstupné:

Základní: 150 Kč

Zlevněné: 120 Kč (senioři nad 60 let, ZTP, studenti do 26let)  

Zdarma: děti do 140 cm v doprovodu dospělé osoby, ZTP/P vč. 1 osoby doprovodu 


Markéta Klíma Holatová
holatova@abf.cz

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
30.1.2020 14:37

Na letošním Holiday World Jihočeši představí opravdovou lásku

Na letošním 29. ročníku mezinárodních veletrhů cestovního ruchu a regionální turistiky Holiday World & Region World v Praze Letňanech ve dnech 13. – 16. února představí Jihočeši novou značku, s níž budou svůj region prezentovat na turistických trzích v tuzemsku i zahraničí. Mimořádně úspěšný titul Jižní Čechy pohodové, s nímž Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) sklízela významná odborná ocenění, nyní střídá značka Jižní Čechy opravdová láska.

České Budějovice

„Naše hlavní marketingové téma se v roce 2020 zaměří na vlídnou povahu Jihočechů a opravdovost destinace bez umělých přikrášlení. Realitu, která i když může zdát nekomfortní, tak patří k jihočeskému koloritu a svou jedinečností se stává oblíbenou. V dnešní době plné neomezených možností, jak vylepšit image, se zaměřujeme na reálný prožitek bez spoilerů, na upřímnost a vřelost,“ představil nové téma veřejnosti ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Téma Jižní Čechy opravdová láska odhaluje srdečnost místních lidí, uměleckou tradici, poctivost řemesel, unikátní gastronomické produkty a speciality, lásku ke krajině, farmaření, rybolovu či myslivosti. Osobní a trvalý vztah k místním památkám

„Takoví jsou Jihočeši a jižní Čechy. Region s bohatou historií, unikátními památkami a malebnou přírodou, nabízející jedinečné turistické zážitky. My předáváme emoce, které jižní Čechy vyvolávají. Emoce, které si může odvézt každý návštěvník. Emoce, které jsou opravdové a přetrvávající v paměti. Emoce, které hřejí u srdce,“ konstatoval Polášek.

Podle manažerky marketingu JCCR Jany Píchové se téma, zdůrazňující také opravdovost jižních Čech, zaměří mimo jiné například na odkaz reformátorů mistra Jana Husa a Petra Chelčického. Osobnosti prosazující nenásilí, sociální cítění, pevnost názorů, nepodřizování se autoritativní moci ani většině. Současně si ale téma Jižní Čechy opravdová láska si ponechává pohodu, která je součástí povědomí o regionu.

„Pohoda jako taková zůstává i v nadcházejícím roce jako důležitá součást zážitku. Zároveň ale tento zážitek bude obohacen o vřelou emoci, lásku, opravdovost a důvěru k regionu,“ dodala Píchová.

Vedoucí Turistického informačního centra jižní Čechy Radek Dvořák připomněl, že součástí expozice jižních Čech, partnerského regionu veletrhů, budou v Letňanech různé prezentace loga Jižní Čechy opravdová láska. Chybět nebudou ochutnávky jihočeských koláčů a hudební skupina skupina Hrajeto. V pátek 14. února se zde uskuteční v přítomnosti zástupců Jihočeského kraje křest brožury Opravdová historická města.

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu Holiday World je nejvýznamnější akcí svého druhu v regionu střední Evropy, kde se tradičně prezentuje téměř celý svět. Nechybí tak národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, jako Ameriky, Asie nebo Afriky. Na turistické zážitky lákají regiony České republiky, zájezdy do celého světa zde nabízejí desítky cestovních kanceláří a agentur. Loňskou novinkou bylo spojení s veletrhem Památky – Muzea – Řemesla, čímž došlo logické synergii mezi památkami a cestovním ruchem. Stejně jako v předchozích letech bude Holiday World rozdělen na dny pro odbornou veřejnost (čtvrtek 13. a pátek 14. 2.) a dny pro laickou veřejnost (sobota 15. a neděle 16. 2.). 

Jihočeská centrála cestovního ruchu

www.jccr.cz a www.jiznicechy.cz 

Jana Píchová

Týn nad Vltavou

Počet příspěvků: 1078

Horydoly

avatar
18.3.2017 16:07

For Caravan a For Boat 2017

Cestovatelský festival
KOLEM SVĚTA KARAVANEM A LODÍ

Rádi bychom Vás pozvali na speciální program festivalu KOLEM SVĚTA zaměřený na cestování s karavanem, obytným autem a nebo lodí. Festival KOLEM SVĚTA KARAVANEM A LODÍ se poprvé odehraje jako doprovodný program veletrhu For Caravan a For Boat, které probíhají na pražském výstavišti v Letňanech. Festival programově řídí a moderuje cestovatel a fotograf Karel Wolf.

Sobota 11. března 2017 bude věnována cestování s obytným autem, obytnou dodávkou, karavanem, bydlíkem nebo jiným obytným vozem. V dnešní době je obytná dodávka nebo karavan velmi oblíbeným dopravním prostředkem pro mladé lidi, kteří svůj život žijí jako digitální nomádi. Mnoho projektů lze dnes spravovat na dálku prostřednictvím počítače a internetu, a tak proč bychom museli pracovat z kanceláře ve velkém městě, když můžeme být online na pláži v Itálii, Španělsku nebo třeba na Srí Lance a každý den popojet pár desítek kilometrů na jiné místo s jiným výhledem na západ slunce.

V rámci festivalu vystoupí např. přední český grafik Vítězslav Válka, který propaguje život v karavanu již dlouhou dobu. Ze Slovenska přijedou i mladí manželé Zuzana a Martin Remišovi, kteří vyrazili směr Mongolsko a Sibiř ve svém obytném Fordu bronco v rámci expedice „Bronco namiesto hotela“. Nebude chybět ani návodná přednáška pro mladé kutily „Jak si přestavět dodávku a cestovat po Evropě“ od Jiřího Dolejše.

Neděle 12. března 2017 se programově zaměří na české cestovatele a sportovce, kteří využívají pro svůj přesun lodě či plachetnice. Program speciálně zaměřeného programu o lodích se zaměří především na cesty kolem světa s plachetnicemi a nebo malými jachtami. Společně se Zdeňkem Žižkou se podíváme do severní Evropy na Špicberky, do Ruska a Finska. Extrémní jachting na nejrychlejším katamaránu světa nám představí úspěšný jachtař David Křížek. Srdcař Pepa Dvorský nám představí aktuální situaci unikátního projektu historické repliky plachetnice z 18. století – LA GRACE. Plachetnice La Grace zažila mnohá dobrodružství, přes ztroskotání až po slavné vítězství v nejslavnějším závodě historických lodi světa. V programu vystoupí i mořský vlk Rudolf Krautschneider se svými unikátními projekty stavby vlastní plachetnice i vlastního voru. A v neposlední řadě představí cestovatel a fotograf Karel Wolf svou cestu z Ohňové země před Drakeův průliv na Antarktidu a přes Jižní Georgiu do Kapského města.

Pokud jste na své cestě kolem světa ještě nebyli, tak nyní máte jedinečnou příležitost!
Sdílejte události na Facebooku:
KARAVANY - https://www.facebook.com/events/380072482342886
LODĚ - https://www.facebook.com/events/1030692797077414
Přesný program na www.kolemsveta.cz

Karel Wolf
info@kolemsveta.cz

Počet příspěvků: 1078

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se