registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Canon 2012

Autor Zpráva

Horydoly Open

avatar
6.9.2012 12:41

Canon PowerShot SX160 IS

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
6.9.2012 12:33

PowerShot SX500 IS

 

Počet příspěvků: 313

Horydoly Open

avatar
16.8.2012 10:54

Re: Canon 2012 - příslušenství

Canon představil nové příslušenství pro poloprofesionální a profesionální digitální zrcadlovky EOS. Špičkou v oblasti příslušenství je Speedlite 600EX-RT, který je prvním bleskem Canon s bezdrátovým rádiovým připojením. Nahrazuje vyspělý Speedlite 580EX II. Ve spojení se Speedlite Transmitter ST-E3-RT nabízí tento model více možností v oblasti kreativního využití světla. Současně Canon představil externí baterii BG-E11, bezdrátový vysílač WFT-E7 a GPS přijímač GP-E2, které doplňují novou digitální zrcadlovku EOS 5D Mark III.

Špičkou v oblasti příslušenství je Speedlite 600EX-RT, který je prvním bleskem Canon s bezdrátovým rádiovým připojením. Nahrazuje vyspělý Speedlite 580EX II. Ve spojení se Speedlite Transmitter ST-E3-RT nabízí tento model více možností v oblasti kreativního využití světla. Současně Canon představil externí baterii BG-E11, bezdrátový vysílač WFT-E7 a GPS přijímač GP-E2, které doplňují novou digitální zrcadlovku EOS 5D Mark III. Dohromady nabízí všestranné využití, od portrétů ve studiu až po fotografování v terénu. To vše v kompaktním, lehkém a snadno ovladatelném těle.

Speedlite 600EX-RT – posouvá kreativní blesk na novou úroveň

Speedlite 600EX-RT je vysoce výkonný TTL blesk, který splní i ty nejnáročnější požadavky profesionálních fotografů na kreativní osvětlení. Zabudovaná vysokofrekvenční spoušť doplňuje standardní bezdrátový infračervený ovladač a umožňuje fotografům docílit skvělých výsledků díky komplexnímu světelnému nastavení. Při použití jednoho hlavního blesku 600EX-RT nebo nového bezdrátového rádio vysílače Speedlite ST-E3-RT lze propojit až patnáct blesků 600EX-RT a ovládat je do vzdálenosti až 30 metrů. To nabízí potenciál k experimentům a kreativním světelným technikám a efektům. EOS fotoaparáty s připojeným Speedlite 600EX-RT mohou být ovládány z jiného modelu, díky čemuž mohou uživatelé prozkoumat tajemství focení z extrémních úhlů a vytvořit překvapivé a kreativní snímky.

 Posílení směrného čísla na Gn60  a rozšíření záblesku pro záběr objektivu 20–200mm umožňují rovnoměrnou expozici i umělecké osvětlení objektů v různých vzdálenostech. U širokoúhlých záběrů může difuzor snížit ohniskovou vzdálenost na 14 mm. Výklopná otočná hlava eliminuje přesvícení a stíny, při focení portrétů odraženým bleskem doplní odrazná destička přirozený odraz v očích. Navíc volbou režimu priority směrného čísla lze buď využít plný výkon blesku nebo dát prioritu světlým předmětům a současně tak vytvořit mírně tmavé okraje. Otevírají se tak nové možnosti fotografování.

Speedlite 600EX-RT předává do fotoaparátu informace o vyvážení bílé prostřednictvím patice blesku. Pro lepší vyvážení blesku a teploty světla je tu nový držák barevných filtrů a 2 přiložené barevné korekční filtry. Scéna vypadá přirozeně i při fotografování v prostorách osvětlených wolframovými nebo úspornými (plněnými rtutí) žárovkami. Při focení za zhoršených světelných podmínek je možné využít AF paprsek pro přesné zaostření 28mm nebo delších objektivů a zajistit, že focený objekt zůstane v centru pozornosti i při použití blesku.

Speedlite 600EX-RT a Speedlite Transmitter ST-E3-RT jsou určeni profesionálům. Robustní voděodolná konstrukce, hodící se k EOS-1D X,je doplněná přehledným a lehce ovladatelným displejem se snadným přepínáním mezi standardním bleskem a bezdrátovým režimem. Speedlite 600EX-RT je napájen čtyřmi AA/LR6 bateriemi a nabíjení je rychlé a tiché. Umožňuje tak fotografování a objevování světelných efektů za všech podmínek.

WFT-E7 – vysokorychlostní bezdrátové ovládání

WFT-E7 je nový bezdrátový vysílač pro celou řadu modelů EOS. Ocení jej každý, kdo potřebuje snadno a rychle přenášet snímky, například foto nebo sportovní foto novináři. WFT-E7 je velmi všestranný a poskytuje vysokorychlostní Wi-Fi přenos a podporu bezdrátového přenosu přes gigabitový Ethernet. 802.11a/b/g/n podporuje přenos souborů rychlostí až 150 Mbps a obsahuje Bluetooth pro připojení k externím GPS jednotkám. WFT-E7 nabízí superrychlý přenos fotografií přímo na FTP server nebo dokonce na HDTV s certifikací DLNA .

Fotograf při pořizování snímků za drsných podmínek nebo při kreativním focení může díky serverové funkci WFT upravit nastavení a scénu v hledáčku fotoaparátu skrz webovou stránku na jakémkoli zařízení s připojením k internetem, jako jsou chytré telefony, tablety nebo laptopy. Nastavení fotoaparátu lze změnit pomocí EOS Utility, kdy má fotograf kontrolu nad fotoaparátem skrze kabel nebo bezdrátové LAN připojení.

WFT-E7 je lehký a může být upevněn ke spodní straně těla fotoaparátu, do nového držáku AB-E1 nebo dokonce do popruhu. Podporuje také řízené focení až deseti dalších fotoaparátů najednou a funkce Wireless Time synchronizuje všechna podřízená zařízení s hlavním fotoaparátem, aby byla udržena soudržnost všech jednotek. Je možné využít serverové funkce WFT k jednoduššímu ovládání hlavního a podřízených fotoaparátů pro ještě větší kreativitu světelných efektů během používání více fotoaparátů.

GP-E2 – lehké a kompaktní GPS spojí snímky s geografickými údaji

Nový kompaktní, lehký a vysoce výkonný GPS přijímač GP-E2 umožňuje fotografům jednoduše označit snímky geografickými údaji. Je kompatibilní s EOS-1D X, EOS 7D  a novým EOS 5D Mark III. GP-E2 u fotografií označí geografickou šířku, délku a nadmořskou výšku spolu se směrem, který je na snímku zachycen a doplní tyto informace do EXIF souboru.

Funkce GPS Logger umožňuje zaznamenat cestu a v pravidelných intervalech stahovat GPS data. Nezáleží na tom, zda je jednotka připojena k tělu fotoaparátu nebo je schovaná v pouzdře. Po návratu do studia je možné k fotografiím přiřadit GPS data a zobrazit celou cestu prostřednictvím Google Maps nebo softwaru Map Utility, který je součástí balení.

Pro větší přesnost a preciznost je možné zaznamenávat čas pořízení fotografie. Hodiny fotoaparátu lze synchronizovat přes satelit s koordinovaným světovým časem. Funkci využijí především profesionální fotografové, kteří mají několik těl EOS 5D Mark III a chtějí snímky při zpracování řadit dle času pořízení.

BG-E11 zlepšuje ovládání EOS 5D Mark III

Ergonomický bateriový grip BG-E11 je určen pro každého, kdo chce prodloužit dobu fotografování s EOS 5D Mark III. Dvě přídavné LP-E6 baterie zdvojnásobují životnost baterie. Je možné také použít AA baterie jako záložní zdroj pro větší flexibilitu. Pro plnohodnotné vertikální focení, například při sportu nebo portrétní fotografii, jsou k dispozici speciální ovládací prvky AF, výběru bodu ostření a blokování AE a navíc je zdvojen multiovladač a ovládací kolečko.

Podobně jako EOS 5D Mark III je i BG-E11 vyroben z odolné hořčíkové slitiny, která chrání proti špatným povětrnostním podmínkám a je ideální pro fotografování v nepříznivém prostředí.

Speedlite 600EX-RT – hlavní charakteristika:

•           Směrné číslo 60 (m, ISO 100, 200mm)

•           Dosah radiového dálkového ovládání 30 m

•           Propojení až 15 jednotek

•           Infračervené bezdrátové funkce

•           Vzdálené ovládání spouště fotoaparátu

•           Otočná a výklopná hlava s kontrolou zoomu

•           Filtry pro vyvážení bílé

•           Tiché a rychlé znovunabití

Speedlite Transmitter ST-E3-RT – hlavní charakteristika:

•           Vzdálené radiofrekvenční ovládání blesku

•           Spouští vybrané produkty Speedlite v dosahu 30m

•           Ovládá až 15 blesků

•           Vzdálené ovládání spouště fotoaparátu

•           Zvýšená odolnost proti prachu a vlhku

Bezdrátový vysílač WFT-E7 – hlavní charakteristika:

•           Podpora IEEE 802.11n

•           Integrovaný Bluetooth

•           Všestranný design

•           Jednoduché nastavení pro zabezpečení Wi-Fi

•           Přenos na FTP server

•           Funkce vzdáleného ovládání

•           Kompatibilita s DLNA servery

•           Řízené fotografování (Linked shooting)

GPS přijímač GP-E2 – hlavní charakteristika:

•           Kompatibilní GPS s EOS fotoaparáty – připojení skrze sáňky

•           Vložení dat o poloze a nadmořské výšce do matadat každého souboru

•           Digitální kompas zaznamenává informace o směru

•           Režim zaznamenávání dat

•           Přenosný design, napájení 1xAA baterie

•           Přesné nastavení UTC času na fotoaparátu

BG-E11 – hlavní charakteristika:

•           Vylepšené ovládání EOS 5D Mark III

•           Duplicitní ovládání pro vertikální fotografování

•           Větší úchop pro větší ruce

•           Napájení – 2 LP-E6 baterie nebo čtyři AA/LR6 baterie

Petr Cícha
petr.cicha@colin.cz

 

Počet příspěvků: 313

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se