registrovat

Fórum Zpět na výpis diskuzí

Český ráj

Autor Zpráva

Horydoly

avatar
15.8.2024 01:23

Kozí mejdan

Přeji krásné léto a posílám pozdrav z Milkovic.
Stejně jako každým rokem kolem srpnového úplňku proběhne na samotě Milkovice kulturně-společenská slavnost Kozí mejdan.   Letos v pořadí již 23., a to od čtvrtka 15. do neděle 18. srpna.
Jedná se o ryze nekomerční setkání, kde může zahrát každý, nejen hudbu, ale i divadlo, lze recitovat básně a předvádět podobné kreativní dovednosti. Program se předem netvoří. Už tímto nastavením se Kozí mejdan vymyká běžné představě podobných akcí. Na místě je možnost stanovat mezi stromy v sadě. Je zajištěno bezmasé jídlo, pekařské výrobky, limo, pivo a víno. Stánkaři a další prodejci zde nebudou a nikdy nebyli. Vstupné je dobrovolné a ceny lidové.
Milkovice jsou polabskou bránou Českého ráje. Ideální místo pro procházky a výlet. Chováme oslíky a kozenky pro radost. Necháváme je dožít. I to je jedna ze skutečností, které je dobré vědět. Je možné k nám přijet na návštěvu po předchozí domluvě v podstatě během celého roku. Další informace najdete na www.kozy.cz.    Vzhledem k faktu, že nazírání na věci veřejné je v současnosti asi nejvíc pošramoceno bezbřehou podporou anebo nepřátelstvím namísto vnímání politiky jakožto nástroje pro hledání konsenzu a skutečné práce pro kvalitu života spoluobčanů a populistické žvásty zaznívají ze všech stran politického spektra, platí, že není třeba během slavnosti o politice vůbec mluvit. Smyslem je setkání lidí různého zaměření, zkušeností, profesí a věku.   Víc než kdykoliv jindy si uvědomuji, že klid, příroda, pozitivní komunikace a kontakt s živými tvory jsou významné nejen pro udržení kvality života. Ostatně proto tady na rozdíl od lékařské prognózy ještě jsem a vážím si toho.   Přeji vše dobré s vidinou možného setkání. Stanislav Penc
Počet příspěvků: 1103

Přidat příspěvek

Pro přidávání příspěvků je nutné se přihlásit


 
 
 
Registrovat se