Matka a dcera Faber-Kochlovi mají rakouské vinařství nedaleko českých hranic.
 
 
Matka a dcera Faber-Kochlovi mají rakouské vinařství nedaleko českých hranic.
Autor snímku Antonín Karoch

Den rakouského vína 2017

Praha, hotel Diplomat: Vinaři v Rakousku obhospodařují zhruba 50 000 hektarů vinic. Ročně vyprodukují 2 až 3 miliony hektolitrů vína. V roce 1993 jim situaci trochu znesnadnil zpřísněný vinařský zákon, který administrativně omezil výnos zdejších vinic na maximálně 9000 kg hroznů na hektar. To znamená přibližně 60 hektolitrů vína podle odrůdy. Omezení dohnalo rakouské vinaře, aby se výrazně soustředili na kvalitu produkce. Téměř 70 % rakouských vín tvoří kultivary pro výrobu bílých vín.

Zpět na článek Nejlepší Zelený Veltlín pěstují u Vídně. Vídeňáci by za to obětovali pravou ruku

Zpět do galerie Den rakouského vína 2017