Pražská zabíjačka

Pražská zabíjačka
SDÍLEJ:
Vepřové dobroty provoněly centrum
Jak na to Zabíjačka v číslech

Více než 700 návštěvníků v časovém rozmezí 11 -17 hodin spořádalo na místě nebo si odneslo 107 porcí zabíjačkové polévky, 148 porcí ovaru, 152 porcí jitrnic a 77 kg k pozdější konzumaci. Pak ještě 84 porcí jelítek a 40 kg k pozdější konzumaci, 47 porcí jitrnicového prejtu a 2 kg k pozdější konzumaci a 80 porcí kroupového prejtu a 13 porcí světlé tlačenky a 43 kg k pozdější konzumaci a 12 porcí tmavé tlačenky a 25 kg k pozdější konzumaci a 27 porcí zabijačkového guláše, 67 ks horkých preclíků, 153 ks škvarkových placek a 232 ks plněných českých buchet s náplní mák, povidla a tvaroh.

V samém centru Prahy nedaleko od Právnické fakulty u neméně známého hotelu InterContinental Praha probíhala druhou únorovou sobotu česká zabíjačka.

Velký zájem o vepřové pochoutky

V dosahu nákupního bulváru Pařížská na náměstí Curieových se vařilo v kotlích jako na venkově na selském dvoře. Prostě paráda.

Pokus oživit atmosféru masopustů a podívat se přímo na umění českých řezníků, a pak se nechat unést vůní prejtu, jelítek, jitrnic a tlačenky a vše nebo jen něco z toho ochutnat, se povedl.

Letos provázela zabíjačku pořádná fronta. Staročeskou veselici jsme navštívili a sledovali, jak typické zabijačkové speciality v prostředí uvolněné atmosféry s veselou muzikou, mizí z pultů.

Ve frontě se potkávali zdejší lidé, ale zastavili se tu i cizinci, kteří do Prahy přijeli jen na pár dní na návštěvu.

Z Petry se stala selka

"Málo se ví, že právě vepřové speciality, včetně výroby jelit a jitrnic, mají zrod při masopustu. Dokonce některé z těchto kulinářských vynálezů se staly tak populární, že je můžete najít téměř po celý rok na jídelních lístcích v mnoha místních restauracích. Pro InterContinental Praha je poctou, že jsme oživili tradici masopustu letos již potřetí, a oslavili svátek zabíjačkou, která každým rokem získává na stále větší popularitě," svěřila se v kostýmu selky Petra Kazdová, která měla v hotelu zabíjačku organizačně na starosti.

Kdo se na výrobě pochoutek podílel?

Veselou náladu řezníků z davelského řeznictví U Dolejších, se stoletou rodinnou tradicí, kteří na místě připravovali jitrnice a jelítka, umocňovalo krásné zimní počasí. Na samotnou přípravu dohlížel nejen legendární řezník pan Dolejší, ale i Miroslav Kubec, šéfkuchař hotelu InterContinental Praha, President Asociace kuchařů a cukrářů a nedávno zvolený WACS Continenatal Director pro Střední Evropu, to vše v jedné osobě.

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Svátek růžových vín a

Svátek růžových vín a "bublinek" na Pražském hradě

Už tradičně 1. května se na Pražském hradě ve Ville Richter a přilehlé Svatováclavské vinici bude konat 15. ročník Svátku růžových vín… a bublinek 2025. Akce, pořádaná Vinařským fondem, nabídne široký výběr... celý článek

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Sázava a Posázaví AKTUÁLNĚ 2025

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Svátek růžových vín a

Svátek růžových vín a "bublinek" na Pražském hradě

Už tradičně 1. května se na Pražském hradě ve Ville Richter a přilehlé Svatováclavské vinici bude konat 15. ročník Svátku růžových vín… a bublinek 2025. Akce, pořádaná Vinařským fondem, nabídne široký výběr
Houbařské a mykologické akce 2025

Houbařské a mykologické akce 2025

Houbaři, mykologové, přírodovědci, turisté, kuchaři, fotografové a mnozí další se zajímají o houby z mnoha různých hledisek. Přinášíme přehled akcí pro veřejnost z oboru mykologie - vycházky, exkurze, přednášky.
Houby AKTUÁLNĚ 2025

Houby AKTUÁLNĚ 2025

Přinášíme zprávy z lesů a luk. Přejeme dobrou chuť, ať už připravujete smaženici, sušíte nebo nakládáte jakékoliv jedlé houby!
Sázava a Posázaví AKTUÁLNĚ 2025

Sázava a Posázaví AKTUÁLNĚ 2025

POŘÍČÍ Zprávy z divoké řeky, která teče z Vysočiny k Praze. Sázava a Posázaví jsou oblíbenými místy pro vodáky, turisty, cyklisty i horolezce.
Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

JELENÍ LOUKA Přinášíme turistické novinky z Krkonoš - nejvyšších českých hor, národního parku a eldoráda outdoorových nadšenců.

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Camp - veletrh Norsko, Lillestrøm 4.-6.4. 4.4.
Lov v pravěku Rakousko, Asparn 5.-6.4. 5.4.
ILTM - veletrh luxusního cestování Jižní Afrika, Cape Town 6.-8.4. 6.4.
Velikonice v hornickém domku Příbram, muzeum 7.-20.4. 7.4.
Regiony České republiky - veletrh Lysá nad Labem 10.-13.4. 10.4.
Myslivost a příroda - veletrh Kroměříž, Výstaviště 12.-13.4. 12.4.
Matějská pouť Praha, Holešovice 22.2.-13.4. 13.4.
Pstruhová sezona
Česko Začátek lovu 16.4.
Velikonoce Česko 21.4.
Flora - veletrh Olomouc 24.-27.4. 24.4.

Diskuse

Зарубежные сериалы беспла... ScottKasia, 2.4.2025 5:56, 8 příspěvků
Chip this for all to see Jamespauff, 2.4.2025 5:52, 1 příspěvek
Check this visible Jamespauff, 2.4.2025 4:29, 1 příspěvek
Check this out Jamespauff, 2.4.2025 4:24, 1 příspěvek
Online Schools in Georgia Online_jmMa, 2.4.2025 3:37, 1 příspěvek
Kraken: Полная конфиденци... AnthonyNed, 2.4.2025 3:07, 13 příspěvků
JH vodák Marek, 1.4.2025 21:57, 1 příspěvek
Proč 2 h do Špindlu, když... Skiák, 28.3.2025 13:31, 1 příspěvek
Podivný úvod . . . . Honza, 28.3.2025 10:36, 3 příspěvky
Podivný úvod . . . . Horydoly - Kuba Turek, 27.3.2025 15:43, 3 příspěvky

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Polička? Věda nebo Veliko... Horydoly , 24.3.2025 0:53
Prague Bike Fest Na Výsta... Horydoly Open, 20.3.2025 22:13
Největší běžecká výstava ... Horydoly , 16.3.2025 20:23
Každý, kdo jen trochu chc... milan šupa, 13.3.2025 19:43
EXPEDÍCIE (jar 2025) Horydoly , 24.2.2025 13:32
Střední Čechy v březnu Horydoly , 23.2.2025 12:44
Cyklocestování Frýdek Místek Horydoly , 18.2.2025 14:43
Budějovicko láká na valen... Horydoly , 15.2.2025 2:38