V závěru sedmé výroční dvoudenní konference členů Asociace hotelů a restaurací byly zveřejněny výsledky hodnocení odborných porot, komisí a poradních sborů a byla vyhlášena nejlepší hotelová a restaurační a další zařízení oboru za rok 2012. Mezi oceněními byli i jednotlivci, kteří na sebe významně upozornili.
V kategorii nezávislých hotelů převzala diplom a talíř s jmenováním Hoteliér roku 2012 ředitelka Grand Hotelu Pupp v Karlových Varech Andrea Pfeffer Ferkolová. Hoteliérem roku v kategorii hotelových řetězců byl jmenovaný Michal Seifer z ostravského podniku Mamaison Business & Conference Hotel Imperiál.
V kategoiii samostatných restaurací a ocenění Restauratér roku získal Petr Zach z restaurace u Bulánka Batňovice. Stejné ocenění v kategoriií hotelových restaurací získal Robert Geryk z Restaurace Prominent hotelu Holiday Inn Brno.
Penziónem roku byl vyhlášený Uko Bedřichov u Jablonce nad Nisou. Diplom s talířem, na kterém byly uvedeno toto jmenování, převzali manželé Ukovi.
O mladém manažerovi roku rozhodla komise, k jejímuž jednání byl přizvaný coby publicista působící v cestovním ruchu i autor tohoto článku. Byla jím vyhlášena Markéta Jíšová Hájková z hotelu Jalta.
V Hradci Králové bylo předáno rovněž ocenění za ekologický přístup k podnikání a cenu Green manažer převzala Yvonna Gaillyová z Ekopenzionu Centra Veronica Hostětín.
Školou roku byla vyhlášena Střední škola hotelnictví a gastronomie Svazu Českomoravských spotřebních družstev v Praze v Klánovicích.
Česká asociace hotelů a restaurací vyhodnotila i nejlepší studentskou práci z oblasti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Toto ocenění získala Kateřina Setunská za diplomovou práci, v níž porovnávala možnosti využití zkušeností cestovního ruchu v jednom rakouském národním parku a na Šumavě.
Cenu Vladimíra Štětiny za celoživotní přínos v cestovním ruchu a v hotelnictví převzal v současné době předseda dozorčí rady Spa Lázně Bad Luhačovice Josef Krůžela.

Mimořádné ocenění udělila Asociace hotelů a restaurací Pivovaru Staropramen za systémovou práci při rozvoji gastronomie.
Konference v Hradci Králové měla vedle slavnostního závěru spojeného s předáváním cen pracovní charakter. Konferenci provázely přednášky, prezentace a celá řada osobních jednání hoteliérů, restauratérů, pedagogů ale také právníků, ekonomů, dodavatelů, úředníků a novinářů.