
Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek

Změny v jídelním lístku odráží zpravidla příchod nového šéfkuchaře, inovace a v neposlední řadě i sezónnost surovin, ze kterých jsou pokrmy připravovány. Odhoďte obavy. Nadějný a talentovaný šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu, Jiří Středa, je stále na svém místě a je připraven překvapit své hosty nejednou delikatesou z kompletně proměněného jídelního lístku.
Pro nové zimní menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Z lístku je patrný italský a francouzský gastronomický vliv.
V nepříznivém počasí, kdy se vrátíte do Grund Resort Golf&Ski promrzlí z lyžování, se můžete zahřát Soupe a l'oignon. Komu tradiční francouzská cibulačka není vhod, může se přiklonit k bramborovému krému s restovanou kořenovou zeleninou a hříbkovou kroketou nebo ke consommé s hovězím žebrem a jullien zeleninou.
Malé předkrmy se hodí spíše pro uspokojení chutě, než hladu a přináší pestrý výběr. Tartar z muškátové dýně doplněný chipsy z bílého chleba a ovčím sýrem potěší svojí překvapivou kombinací. Kdo má konzervativnější chutě, tak může vyzkoušet králičí ledvinky na červeném víně nebo srnčí hřbet obohacený pistáciovými oříšky a kaštanovým pyré. Nabídku předkrmů uzavírají mušle svatého Jakuba s pyré z fava fazolí.
Jiří Středa neopomněl ani na ty, kdo upřednostňují saláty či pokrmy s vyšším podílem zeleniny. Co takhle vyzkoušet Ratatouille, francouzský slaný koláč Quiche Lorraine, marinované hříbky nebo uzené kachní prso na listech salátu?
Ani milovníci těstovin a noků nepřijdou zkrátka. Tagliatelle jsou podávané na Grund Restaurantu od začátku listopadu s restovaným kuřetem, krémovou omáčkou a špenátem nebo s jehněčím ragout a ovčím sýrem. Gnocchi pak s pancettou, cuketou a mini tomaty nebo hříbkovým ragout, sypané parmazánem.
Hlavní chody jsou přehlídkou rozličných druhů a úprav mas. Těšit se můžete na kuřecí, králičí, telecí, kachní, jehněčí nebo hovězí maso. Telecí řízek je například podáván s tradičním vídeňským salátem a bramborovou slámou. Kachní prsa zdobí pastyňákové pyré, omáčka z calvadosu a listy mladé kapusty. Konfitovaného králíka servírují na Grund Restaurantu se zeleninovými krupkami, glazírovanou šalotkou a slaninovými křížalami.
Komu by se zachtělo mušlí, tak může vychutnat svatojakubské hřebenatky s rizotem.
Každá opulentní hostina by měla být završena sladkou tečkou. K těžším dezertům patří mousse z mascarpone ozdobený griliášem, švestkovým coulis a karamelovou sušenkou nebo hutnější Varlhona créme brûlée. Pokud se chcete osvěžující dezert, tak sáhněte po variaci švýcarských zmrzlin a sorbetů.
INFO: Grund Resort
Diskuse
Diskuze k článku

Pašijový svatý týden Velikonoční
Houbařské a mykologické akce 2025
Může se hodit
Nejčtenější články

Krkonoše AKTUÁLNĚ 2025

Svátek růžových vín a "bublinek" na Pražském hradě

Houby AKTUÁLNĚ 2025
Houbařské a mykologické akce 2025

Pašijový svatý týden Velikonoční
Regiony
Kalendář akcí Zobrazit všechny akce
AKCE | KDE | INFO | KDY | ČAS |
---|---|---|---|---|
Velikonoce | Česko | 21.4. | ||
Flora - veletrh | Olomouc | 24.-27.4. | 24.4. | |
COTTM - veletrh | Čína, Peking | 24.-26.4. Cestovní ruch | 24.4. | |
Zeltschau - výstava stanů | Německo, Langenzersdorf, Seeschlacht | 25.-27.4. | 25.4. | |
Spezi - veletrh | Německo, Lauchringen | 26.-27.4. Alternativní cyklistika | 26.4. | |
Bitva Libušín | https://www.horydoly.cz/bitva-o-libusin.html | Historická bitva | 26.4. | |
ATM - veletrh | Spojené arabské emiráty, Dubai | 28.4.-1.5. | 28.4. | |
Czechia Travel Trade Day | Ostrava | 28.-29.4. | 28.4. | |
Svátek růžových vín | Praha, Opyš | 1.5. | ||
Flottenparade - parníky | Německo, Dresden | 1.5. |
Diskuse
Comment stops reasoned pl... | uguxlwzea, 21.4.2025 8:51, 135 příspěvků |
Transient acheter lasix 4... | aitunoseco, 21.4.2025 8:48, 135 příspěvků |
Minor excised massive, ne... | tunonobowiris, 21.4.2025 8:48, 135 příspěvků |
If ß2 cry dominated toler... | ebaqfebpuji, 21.4.2025 8:45, 135 příspěvků |
Earnesthaide | Dichaelrerce, 21.4.2025 8:41, 120 příspěvků |
Brainstem scoring one, ta... | uaylovazude, 21.4.2025 8:38, 135 příspěvků |
Close glove shocked, carb... | atakijisewo, 21.4.2025 8:28, 135 příspěvků |
If, consumption leukaemia... | iorzahosa, 21.4.2025 8:23, 135 příspěvků |
There funding autonomousl... | aworagelisuj, 21.4.2025 8:16, 135 příspěvků |
Remove react acquire isot... | iyosoblao, 21.4.2025 8:12, 135 příspěvků |
Fórum Zobrazit všechny příspěvky
Trhy na Mariánském náměst... | Horydoly , 19.4.2025 2:52 |
Velikonoční speciály potě... | Horydoly , 19.4.2025 2:49 |
Velikonoce v jižních Čechách | Horydoly , 19.4.2025 2:44 |
Přihlaste se na Zažít měs... | Horydoly , 17.4.2025 2:28 |
Shrnutí lyžařské sezony 2... | Horydoly Open, 16.4.2025 18:28 |
Re: Pražský veletržní areál | Horydoly , 10.4.2025 0:45 |
Jak Bosch eBike Systems s... | Horydoly , 7.4.2025 11:00 |
Špindlerův Mlýn startuje ... | Horydoly , 5.4.2025 0:33 |