Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek

Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek
Restaurace Grund Resort Mladé Buky.
Autor snímku Aspen PR
SDÍLEJ:

Změny v jídelním lístku odráží zpravidla příchod nového šéfkuchaře, inovace a v neposlední řadě i sezónnost surovin, ze kterých jsou pokrmy připravovány. Odhoďte obavy. Nadějný a talentovaný šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu, Jiří Středa, je stále na svém místě a je připraven překvapit své hosty nejednou delikatesou z kompletně proměněného jídelního lístku. 

Pro nové zimní menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Z lístku je patrný italský a francouzský gastronomický vliv.

V nepříznivém počasí, kdy se vrátíte do Grund Resort Golf&Ski promrzlí z lyžování, se můžete zahřát Soupe a l'oignon. Komu tradiční francouzská cibulačka není vhod, může se přiklonit k bramborovému krému s restovanou kořenovou zeleninou a hříbkovou kroketou nebo ke consommé s hovězím žebrem a jullien zeleninou.

Malé předkrmy se hodí spíše pro uspokojení chutě, než hladu a přináší pestrý výběr. Tartar z muškátové dýně doplněný chipsy z bílého chleba a ovčím sýrem potěší svojí překvapivou kombinací. Kdo má konzervativnější chutě, tak může vyzkoušet králičí ledvinky na červeném víně nebo srnčí hřbet obohacený pistáciovými oříšky a kaštanovým pyré. Nabídku předkrmů uzavírají mušle svatého Jakuba s pyré z fava fazolí.

Jiří Středa neopomněl ani na ty, kdo upřednostňují saláty či pokrmy s vyšším podílem zeleniny. Co takhle vyzkoušet Ratatouille, francouzský slaný koláč Quiche Lorraine, marinované hříbky nebo uzené kachní prso na listech salátu?

Ani milovníci těstovin a noků nepřijdou zkrátka. Tagliatelle jsou podávané na Grund Restaurantu od začátku listopadu s restovaným kuřetem, krémovou omáčkou a špenátem nebo s jehněčím ragout a ovčím sýrem. Gnocchi pak s pancettou, cuketou a mini tomaty nebo hříbkovým ragout, sypané parmazánem.

Hlavní chody jsou přehlídkou rozličných druhů a úprav mas. Těšit se můžete na kuřecí, králičí, telecí, kachní, jehněčí nebo hovězí maso. Telecí řízek je například podáván s tradičním vídeňským salátem a bramborovou slámou. Kachní prsa zdobí pastyňákové pyré, omáčka z calvadosu a listy mladé kapusty. Konfitovaného králíka servírují na Grund Restaurantu se zeleninovými krupkami, glazírovanou šalotkou a slaninovými křížalami.

Komu by se zachtělo mušlí, tak může vychutnat svatojakubské hřebenatky s rizotem.

Každá opulentní hostina by měla být završena sladkou tečkou. K těžším dezertům patří mousse z mascarpone ozdobený griliášem, švestkovým coulis a karamelovou sušenkou nebo hutnější Varlhona créme brûlée. Pokud se chcete osvěžující dezert, tak sáhněte po variaci švýcarských zmrzlin a sorbetů.

INFO: Grund Resort

SDÍLEJ:

Diskuse

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvacet-čtyři:

  • Captcha Image

Diskuze k článku

Celkem 0 příspěvků v diskuzi


Ralsko AKTUÁLNĚ 2024

Ralsko AKTUÁLNĚ 2024

ZMRZLINA V MUKAŘOVĚ Co je nového na pomezí středních a severních Čech - pod Bezdězem, pod Ralskem a okolo Ploučnice?... celý článek

Sirupy do koktejlů snadno připravíte doma

LPG láhev: 5 kg na gril, 10 kg do karavanu, 33 kg k vytápění chaty

registrovat

Podívejte se na inspiraci k cestování po Evropě.
Hledáte si ubytování v ČR nebo na Slovensku? Doporučujeme chaty a chalupy k pronájmu za nejlepší ceny. I levné ubytování si najdete na portálu MegaUbytko.cz.
CHORVATSKO 2024 levné ubytování v apartmánech a pokojích po celém Jadranu bez provize cestovkám.







Nejčtenější články

Ralsko AKTUÁLNĚ 2024

Ralsko AKTUÁLNĚ 2024

ZMRZLINA V MUKAŘOVĚ Co je nového na pomezí středních a severních Čech - pod Bezdězem, pod Ralskem a okolo Ploučnice?
Houby AKTUÁLNĚ 2024

Houby AKTUÁLNĚ 2024

ČESKÝ RÁJ Přinášíme zprávy z lesů a luk. Přejeme dobrou chuť, ať už připravujete smaženici, sušíte nebo nakládáte jakékoliv jedlé houby!
Sirupy do koktejlů snadno připravíte doma

Sirupy do koktejlů snadno připravíte doma

Ve spoustě koktejlových receptur se objevují sirupy. Nejčastěji ten základní, z cukru a bez další příchuti, ale některé koktejly můžete oživit i ochucenými sirupy. Pokud rádi dotahujete své mixologické umění do posledního detailu

Kalendář akcí Zobrazit všechny akce

AKCE KDE INFO KDY ČAS
Za čest krále Sovinec 27.-28.7. Hradní slavnost 27.7.
Den Ohře Kadaň, Střelnice 27.7.
Hradní slavnost Pirkštejn 3.8.
Yachtfestival - veletrh Německo, Hamburg 6.-8.8. Lodě a čluny 6.8.
Hodokvas rytíře Kobylky Sovinec 10.-11.8. Středověký jarmark 10.8.
Polovníctvo a rybárstvo - veletrh Nitra, Agrokomplex 15.-18.8. 15.8.
Napoleonské dny Slavkov 16.-18.8. 16.8.
Parník do Mělníka Praha, Rašínovo nábřeží 18.8. 07:00
Země živitelka - veletrh České Budějovice, výstaviště 22.-27.8. 22.8.
Skotské hry Sychrov, zámek 24.8.

Diskuse

this content Charlescoort, 22.7.2024 18:05, 9 příspěvků
Continued Jessiekiz, 22.7.2024 17:57, 9 příspěvků
INU Honza, 19.7.2024 14:00, 8 příspěvků
Zajímavé novinky. Honza, 18.7.2024 10:05, 1 příspěvek
Nehody automobilistů s cy... Horydoly, 18.7.2024 9:37, 7 příspěvků
INU Honza, 17.7.2024 21:06, 1 příspěvek
anet anet, 17.7.2024 8:57, 2 příspěvky
INU Honza, 16.7.2024 19:49, 7 příspěvků
INU Honza, 15.7.2024 20:48, 1 příspěvek
Faberlic zkušenosti Denhid, 15.7.2024 0:45, 4 příspěvky

Fórum Zobrazit všechny příspěvky

Dovolená na vodě ve střed... Horydoly Open, 21.7.2024 2:16
Zpravodaj akcí ve střední... Horydoly Open, 21.7.2024 2:07
Opět bude vyprodáno Horydoly , 16.7.2024 12:52
Příroda jako lék Horydoly , 16.7.2024 2:25
Cestování zvyšuje rizikov... Horydoly , 11.7.2024 13:53
Parním vlakem Českým rájem Horydoly , 9.7.2024 23:09
Sex ve třech zažívá boom Horydoly , 27.6.2024 13:58
Barefoot pro volný čas Horydoly , 26.6.2024 12:38